Son dönemde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kez farklı bir kulvarda da kendisini hissettirmeye başladı. Trabzon İl MEM, 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini sağlayan, dünyada 80 ülkeden 25.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağı olarak bilinen ve ANFA Ankara-Altınpark’ta gerçekleştirilen “Uzay Serüveni” temalı First Lego League (FLL) 15. Sezon Yerel Turnuvalarına da damga vurdu. 

TÜRKİYE FİNALLERİNDELER
Turnuvaya, Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezi Öğrencilerinin oluşturduğu Robo-Fırtına takımı ve Beşikdüzü Merkez Ortaokulu Seyfullah Taş Kodlama Atölyesi öğrencilerinin oluşturduğu Hırçın Dalga takımı ile katılan Trabzon adeta fırtına gibi esti. Turnuvaya ilk defa katılan Uğur Cira rehberliğinde hazırlanan Robo-Fırtına takımı yeni olmasına rağmen ilk yılında Mekanik Tasarım ödülünü aldı. Şinasi Türkben rehberliğinde hazırlanan ve turnuvanın geçen seneki serisinde Aslan Koç ödülü alan Hırçın Dalga takımı ise başarısını daha da artırarak Strateji ve Yenilikçilik ödülünü aldı. Takım aynı zamanda Türkiye finaline katılma hakkını da aldı.

İKİBAŞ: BAŞARIYLA DÖNECEĞİZ
Turnuvadaki başarıyı değerlendiren Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahitti Kerim İkibaş, “Merkez Ortaokulumuz öğrencilerinin oluşturduğu Hırçın Dalga takımı, kısıtlı imkânlarla ve yaşça küçük ekipten oluşmasına rağmen her geçen sene üzerine koyarak ilerliyor. Bu da bizlere destek olanları ve ilimiz adına bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin Türkiye finalinden de güzel başarıyla döneceğine inanıyoruz” dedi.

KAŞ: TECRÜBEYİ ÖNEMSİYORUZ
Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Kaş ise, “Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri Merkezi’mizde yürüttüğümüz Kodlayap projemizin birçok ayağı var. Bunlardan biri de Robotik ve Kodlama. Öğrencilerimizden oluşan takımlar, farklı robot turnuvalarına hazırlanıyor ve çok güzel başarılar ortaya koyuyor. İl Müdürlüğümüz adına First Lego League (FLL)’e katılan bu iki takım Robo –Fırtına ve Hırçın Dalga takımlarının ikisinin de başarı göğsümüzü kabarttı ancak biz bu tür yarışmalarda ödülden çok öğrencilerin süreçte kazandığı tecrübe ve kazanımları önemsiyoruz” diye konuştu.

AKTAŞ: GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR
Takımları ve onları turnuvaya hazırlayan öğretmenleri tebrik ederek söze başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, şöyle konuştu: “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz kodlama ve robotik çalışmaları ile adından sıkça söz ettirir hale geldi. İlk olarak kodlayap projemiz kapsamında eğitime kazandırdığımız Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Eğitimi Merkezi ile başlattığımız çalışmalar, ardından ilçelerimizde kurulmaya başlayan kodlama eğitimi atölyeleri gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için attığımız adımların başında geliyor. Bu çalışmalarımızın süsleri de turnuvalardan kazandığımız ödüller oluyor. Bu tür turnuvalar bizler için ana hedef olmamakla beraber, bu tür turnuvaları hedeflediğimiz yolda bizleri daha da güçlendiren, motive eden mihenk taşları olarak görüyoruz. İlimizden katılım sağlayan iki takımımızın üç ödülle dönmesi göğsümüzü kabarttı. Hepsini cani yürekten kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi