Chp Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ,5 Ekim Uluslararası Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ,Öğretmenler ülkemizin geleceğini belirleyen, toplumu şekillendiren en önemli meslek grubudur. Bizler öğretmenlerimize hak ettikleri değeri verirsek onlar da bizlere aydınlık bir gelecek için daha verimli bir çalışma sunabilirler. Fakat bugün yapboz tahtasına dönen eğitim sistemi, yetersiz gelir, atanamama kaygısı, torpil ve rüşvet gibi uygulamalar arasında sıkışan öğretmenlerimizin sesi duyulmamaktadır.

Sayıştay Denetim Raporunda, Türkiye genelinde 153.640 öğretmen açığı olduğu, 41.654 öğretmenin de norm fazlası olduğu ifade edilmektedir.  Sayıştay raporunda, milli eğitimde sağlıklı bir planlama yapılmadığının da altı çiziliyor.  
Milli Eğitim Bakanlığı, kadro fazlalığını eş durumu nedeniyle yapılan norm dışı atamalara bağlasa da, gerçekler böyle söylemiyor. Öğretmenlerin belirli yerlerde yığılmalarının nedeni, eş durumundan değil, torpilli kişilerin atanmalarından kaynaklandığını biliyoruz.

Atanmayan öğretmenler intihar ediyor. Atanmayan öğretmenler inşaatlarda ölüyor…
Atanan öğretmenlerin de durumu içler acısı! Ne aile bütünlükleri var, ne de huzurları. Eşlerden biri Hakkari’de diğeri İstanbul’da, biri Sivas’ta diğeri Erzurum’da… Eşit işi yapan öğretmenlere eşit ücret verilmiyor.

Recep Tayyip Erdoğan öğretmenlerimize ilişkin dün ne söylediyse, bugün tam tersini yaptı. AKP iktidara geldiğinde eğitim fakültesinden mezun olanlar hala öğretmen olamadı, işsiz!  
Eğitim fakültelerini bitirenler “ben öğretmen olacağım” diyemiyor.
Bütün bu olumsuzluğa rağmen biz hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. “Kararmasın yeter ki sol memenin altındaki cevahir” diyerek mücadelemize devam ettik, ediyoruz.
 

Editör: Haber Merkezi