Üniversite öğrencileri sınav sonuçlarını öğrendi, tercih hazırlıkları başladı. Öğrenciler ve aileleri için bir sonraki adım da ev arayışı olacak. En yüksek kirayı İstanbul’da eğitim görecek öğrenciler ödeyecek. İstanbul’da kiralar merkezi ilçelerde 3 bin lirayı aşıyor. Doğu illerinde ise 400-500 lira aralığında ev kiralamak mümkün.

EN YÜKSEK KİRAYI ONLAR ÖDEYECEK
Üniversitede bir bölümü kazanan adaylar, 3-7 Eylül’de üniversite kayıtlarını gerçekleştirecek. Yani eylül ayında binlerce kişi kiralık ev arayışına başlayacak. Türkiye genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24.7 ile konut ve kira harcamaları alıyor. Yurt ya da aile yanında kalmayan öğrenciler için de en büyük gider kira olacak. Ülke genelinde en yüksek kirayı İstanbul’da eğitim gören öğrenciler ödeyecek.

BU TAVSİYELERE DİKKAT!
Ev sahibiyle kira kontratı yapın. Apartman aidatını net olarak öğrenin. Okulunuzun eve uzaklığına dikkat edin ve ulaşım masraflarını da hesaba katın. Çevresinde, market, eczane, restoran ve kafe seçenekleri olan evlere öncelik verin. Eğer evi bir kaçkişi kiralamak istiyorsanız herkese bir oda düşecek kadar büyük olmasına dikkat edin.

Editör: Haber Merkezi