Trabzon Havalimanı; taşınan yolcu sayısı bakımından Türkiye’nin yedinci sırasında ve bir önceki yıla göre de yüzde 8 artış göstermiş durumda bir liman.

Sadece şehrin ve bölgenin değil, ülkenin de turizm ve ekonomisine doğrudan katkı sunan bir liman yani.

Ancak, devlete ait havayolu her ne hikmetse bu işlevselliği es geçiyor. Trabzon Havalimanı’na geliş ve gidiş için uçak biletlerine biçilen değer neredeyse bir asgari ücrete eş değer ve bazı günlerde ise bilet dahi yokken bu sıkıntı da dikkate alınmıyor.

***

Trabzon’la yaklaşık aynı mesafedeki diğer illere kıyasla ‘bu şehrin uçuşları neden pahalı’ sorusuna bile cevap verecek kimse yok.

Özellikle yaz mevsimiyle birlikte seyahatlerin daha da artmasının ardından devlete ait hava yolu ne sefer sayısını artırıyor ne de fiyatlarda düzenlemeye gidiyor.

***

Dolayısıyla vatandaşın mağduriyeti ile birlikte turizm potansiyeli düşüyor ama şehrin iktidar mensubu vekillerinden konu ile ilgili ses çıkmıyor.

Ses çıkmadığı gibi bu sorunun aşılmasına yönelik etkin bir adım da atılmıyor.

Eşdeğer sorunu yaşayan Diyarbakır için ise AK Parti Milletvekili Mehmet Mehdi Eker devreye girip, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşüyor ve sorunun aşılacağını müjdeliyor.

***

Demek ki, isteyince oluyormuş.

Demek ki, milletin istediğini vekil dilerse yerine getirebiliyormuş. Bizim iktidar mensubu Trabzonlu vekiller de görüp örnek alsalar bari.

Alsalar da, THY ile bir görüşme de bizimkiler yapsa.

THY ile görüşme yapmak için randevu dahi alamıyorlarsa ona bir şey diyemem ama.