Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sivas'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sivas İş  Dünyası ile Buluşma Toplantısı"nda, tarımsal kredilerde faizin indirildiğini  ifade ederek, yüzde 9'a kadar düşen kredilerdeki faiz desteği oranlarında da  değişikliğe gittiklerini söyledi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren bu kararla Ziraat Bankası  ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2022 yılı sonuna kadar kullandıracağı düşük  faizli kredi limitleri ve kriterlerinin yeniden belirlendiğini aktaran Bakan  Albayrak, şöyle konuştu:"Yüzde 9'a kadar düşürülen faizler, düşük faizli işletmeler, 3 istisna  dışında minimum yüzde 50 indirimli uygulanarak devreye giriyor. Eskiden minimum  yüzde 25'ti, bunu yüzde 50'ye çektik. 9-4,5 olarak uygulanıyor ama bir çok  alanda, hayvancılıkta belirli koşulların sağlanması durumunda bu indirimler yüzde  100'e kadar çıkıyor malumunuz. Yani bu sıfır faizli kredi anlamında. Yani 4,5,  2,25, hatta sıfır manasında. Özellikle hayvancılığın birçok alanında  kullandırılan kredi limitlerini de artırarak çok önemli bir adım attık."

Doğal afetlerden etkilenen üreticilere kredi geri ödemelerinde  yapılandırma müjdesi veren Berat Albayrak, şunları kaydetti:
"Doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi  geri ödemelerinde sorun yaşayan, tüm tarımsal faaliyetleri devam eden  üreticilerimize yapılandırma imkanı getiriyoruz. Çiftçilerimizin Ziraat  Bankasından kullandığı kredilerin tümü için önemli bir müjde. Yüzde 9 faiz  oranıyla 5 yıla kadar uzun vade istiyorlardı bizden, yeniden  vadelendirebilecekler artık. Ziraat Bankası burada önemli bir yük almış olacak ve  üreticilerimizin mevcut borçlarının sadece bir tek sezonda edilecek tarımsal  gelirlerle ödenmesindeki tüm bu zorluklar göze alınarak, ürün, zamanlama, iklim  şartları borçları en az 5 yıllık bir süreçte piyasanın çok çok altında, çok daha  düşük bir faiz oranıyla geri ödenmesiyle hepsini rahatlatacak yeni bir  yapılanmanın önünü açıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun."

Editör: Haber Merkezi