Yıllardır sık sık eleştiri konusu olan, farklı dönemlerde de tasarruf önlemleri ile gündeme gelen kamu araçları ile ilgili kapsamlı çalışma başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın imzasıyla tüm kamu kurumlarına, bakanlıklar, bağlı ilgili kuruluşlar, KİT’ler ve belediyelerden sahip oldukları ve kiraladıkları araç envanterleri istendi. Araçların hem sınıflarında hem de sayılarında ciddi bir tasarrufa gidileceği öğrenildi.

TRABZON’DA DURUM NE?
Kararın uygulanması ile ilgili ülke genelinde ciddi anlamda tasarruf elde edilmesi beklenirken Trabzon’da da durum farklı değil. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararname ile Trabzon’dan ayrılan bir bürokratın makam aracını beğenmediği için 300 bin TL’lik lüks araç alım ihalesine çıktığı iddia edilmişti. Aynı bürokrat kendisine 200 bin TL’lik ultra lüks makam odası ile de gündeme gelmişti. Tasarruf tedbirlerinin kapsamının genişlemesi de şart.

SON TARİH 14 EYLÜL
Albayrak’ın imzasıyla gönderilen yazıda kamu kuruluşlarının 14 Eylül tarihine kadar acil olarak listeyi göndermeleri istendi.

Editör: Haber Merkezi