Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank AA Editör Masası'nda önemli açıklamalar.
Türkiye’nin Otomobili ile ilgili konuşan Varank şunları söyledi:
Fabrika  için ilk hedef Gemlik'te 2020'nin ilk yarısında temel atılıp inşaata  başlanması. Vatandaşlarımızın Türkiye'nin  Otomobili'ni destekleme oranı yüzde 97,6, satın almak isteyenlerin oranı yüzde  89.Tasarımlarla uyumlu, tescil  edilebilecek marka için çalışmalar sürüyor, bu süreç sene içinde  tamamlanacak.

Yerli otomobilde şu an ön ödemeli sipariş kaydı yapılmıyor. Tasarımlarla uyumlu, tescil edilebilecek marka için çalışmalar sürüyor, bu süreç sene içinde tamamlanacak. Ön para ödemesi ön sipariş uygulaması daha başlamadı. Bu, marka lansmanı sonrası şirketin uygulayacağı metot olacak.

100-150 prototip üretme  aşamasındayız. Bunlarla testler yapılacak. 2022 başında fabrika seri üretime  başlar.

Bilişim Vadimizin lansmanından sonra çeşitli alanlarda 32  firmadan başvuru alındı. Burada akıllı mobilite teknolojileri geliştirmek  istiyoruz.

Sadece TOGG için uyguluyoruz. 2035  yılına kadar 30 bin araç için, bunun dışında hiçbir firmaya garanti  vermedik.

Avrupa, Rusya, ABD'nin de aralarında olduğu bazı  yerlerde Türkiye'nin Otomobili'nin tasarımları için tescil başvuruları  yapıldı.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında desteklenen  toplam proje büyüklüğü 76 milyar lirayı buluyor.
 
2019'da 137 milyar liralık 5 bin 691 proje için teşvik belgesi  düzenledik. Bunlar tamamlandığında 210 binin üzerinde yeni istihdam  bekliyoruz"

Editör: Haber Merkezi