SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Bekar, pandemi sürecinden kurum olarak etkilendiklerini belirterek ciddi önlemler aldıklarını da dile getirdi.

Bekar, “Çiftçilerimize sektörle alakalı verdiğimiz bilgilendirme ve konferanslar bu süreçle biraz sekteye uğradı ancak sosyal medya aracılığı ile bu açığı kapatmaya çalıştık. Koronavirüs döneminde bakanlığın da yaptığı çalışmalar ile biz de kurumlarımızda ciddi tedbirler aldık” dedi.

TMO DEVREYE SOKULMALI
Bekar açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Fındık geçmişe göre daha kaliteli durumda. Koronavirüs sebebi ile vatandaşlarımız evde kaldıkları için bahçelerle daha çok ilgilenme şansı buldular. Fındıkta beklentimiz büyük. Tekrar TMO devreye sokulmalı ve fiyatın hasattan önce açıklanması çok önemli. Geçen seneye devlet bu işi harfiyen güzel yaptı ve faydasını gördük. Bu yıl aynısı yapılmalı. Devletin iyi fiyatı serbest piyasaya da aynı şekilde yansır. Üretici de fındığını doğru zamanda satmalı.”

ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ
Başkan Bekar: “Koronovirüsü salgını ile mücadale konusunda çiftçimizin yanında olduk. Maske ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayarak çiftçilerimize hizmet vermeye devam ettik. Şuana kadar 12 bin 500 tane maske dağıttık ve dağıtmaya da devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi