SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, koronavirüs salgınının turizme yansıması üzerine açıklamalarda bulundu.

Kantarcı şunları dile getirdi: “Normalleşme sürecindeyiz ama kolay kolay turizm için olumlu bir süreç geleceğini zannetmiyoruz. Körfez ülkelerinden ülkemize gelen yolcu sayılarında Kuveyt Havayolları ve Jazeera Havayolları’nın doluluk oranı yüzde 40, Türk Hava Yolları’nın ise yüzde 65 şeklinde.”

ZOR SÜREÇ BEKLİYOR
“Vaka sayıları anlamında Körfez ülkelerinde de durum kötü. Körfez ülkelerden gelen turistlerin sayısal anlamdaki öneminden çok psikolojik etkisi olabilir diye düşündük ama o da olmadı. İç turizmde de bekleni len hareketliliğe ne yazık ki ulaşamadık. Sonbaharda da bir hareketlilik olacak gibi görünmüyor. Ekim ve Kasım aylarından sonra turizmciyi zor bir süreç bekliyor ve herkesin sıkıntısı artacak.”

YENİ DESTEK GELMELİ
Kantarcı: “Talep ve ihtiyaçlarımızı yetkililere iletmemiz ile birlikte ilave destekler geldi. Ancak gelen bu destek ve krediler bir nebze çare olabiliyor. Çünkü bu kredilerin de geri ödemesi var ve ilk ödemeler de kapıya dayandı. Acentelerimize yeni kredi desteği gelmeli. İşin en büyük sıkıntılı boyutu bu.”

Editör: Haber Merkezi