Geçen hafta Aralık'tan beri ilk kez 3.90'ı aşarak tarihi rekor seviyelerine yaklaşan kur yeni haftaya da yükselişle başladı.

Kur ilerleyen saatlerde 3.92'den 3.9435'e kadar yükseldi.

Türk Lirası bugün %0.5 kayıpla dolar karşısında en çok değer kaybeden 2. para birimi oldu.

EURO TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu hafta yapacağı toplantısı öncesinde gücünü koruyan dolar yeni haftada 3.94 liranın üzerinde çıkarken, euro 4.8441 lira ile yeni rekor düzeye tırmandı. Küresel gelişmeler ve jeopolitik risklerle dolar erken işlemlerde 3.9348 liraya yükseldikten sonra çıkışını sürdürdü ve Dolar 3.94 lira sınırını geçerek 3.9440 liraya kadar yükseldi. Dolar, geçen 21 Kasım'da 3.9622 lira ile tarihi rekor düzeye çıkmıştı. İş Yatırım’ın “Negatif ayrışmaya devam…” başlıklı günlük piyasa değerlendirmesinde dünya borsalarındaki satış dalgasının derinleştiği vurgulanarak şu değerlendirmeler yapıldı:

“Dünya piyasaları haftaya tedirgin bir seyirle başlıyor. Beklentilerden iyi gelen ABD enflasyon verisi sonrasında Fed’in 4 kez 25 bp faiz artıracağı endişesi azaldı.

“Trump yönetiminin Çin’e yönelik yeni korumacı tedbirler ve Rusya’ya karşı ilave yaptırım sinyali vermesi piyasaları baskılıyor.

“Küresel risk iştahına duyarlı Türkiye varlıkları aybaşından beri en kötü performans gösteren gelişmekte olan yatırım araçları arasında yer aldı. Döviz piyasalarında, 10 yıllık yerel tahvillerde ve hisse senedinde en kötü performans gösteren gelişmekte olan varlıklar arasında yer alıyoruz. “Yurtiçinde önemli bir veri akışının olmadığı yeni haftada gözler Çarşamba günkü Fed toplantısında olacak. Fed’in faiz tahminleri ve bilanço küçülmesi konusunda vereceği sinyaller piyasa için belirleyici olacak”. 

Editör: Haber Merkezi