Dünya gazetesinin aktardığına göre Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın Londra'da portföy yöneticilerine verdikleri güven mesajı, rekora koşan doları yolundan çevirdi. İtalya'daki siyasi kriz küresel finans piyasalarında baskı yaratırken, içeride Moody's'in Türkiye'nin büyüme tahminini düşürmesi haberi Londra'dan gelen mesajların gölgesinde kaldı. TL bu sefer kazandığı değer ile pozitif ayrıştı.

90 portföy yöneticisi ile görüştükten sonra gece geç saatlerde tweet atarak "Nihayet ayrıştık" diyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dün de Twitter üzerinden açıklama yapmaya devam etti. Şimşek, Londra'daki yatırımcılarla görüşmelerinin verimli geçtiğini, yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Bu açıklamalar sonrası dolar/TL 4.45'in altına kadar geriledi. Euro/TL ise 5.18'in altına çekildi.

Dolar/TL, dün 18 Mayıs'tan bu yana en düşük seviye olan 4.4477'ye kadar geriledikten sonra günü 4.47 seviyesinde tamamlarken; TL dün dolar karşısında yüzde 2 civarında değer kazancı ile benzer para birimlerinden pozitif ayrışmıştı.

PİYASALAR BUNLARI TAKİP EDECEK
İç piyasada bugün saat 10.00'da Nisan ayı dış ticaret dengesi, saat 11.00'da Nisan ayı yabancı ziyaretçi sayısı, 17.00'da ise Hazine'nin önümüzdeki üç aya ilişkin iç borçlanma stratejisi açıklanacak. Öte yandan TCMB'nin haftalık verileri de izlenecek.
Dış piyasalarda Euro Bölgesi öncü enflasyon verisi 12.00'da, ABD haftalık işsizlik maaş başvuruları verisi 15.30'da açıklanacak. Ayrıca ABD'de kişisel gelirler, Chicago PMI ve bekleyen konut satışları verileri de yayınlanacak.

TAHVİL BONO PİYASASI
Öte yandan 10 yıllık tahvilin bileşik faizi dün yüzde 13.82'ye kadar geriledikten sonra spot kapanışta ortalama yüzde 13.91 valörde son işlemde yüzde 14.14 seviyesinde bulunuyor.

İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise dün spot kapanışta ortalama yüzde 17.02 seviyesindeydi.

Editör: Haber Merkezi