Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenecek bin  lira ikramiyenin nisan ayında verileceğini bildirdi.

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada, Yeni Koronavirüsün  Etkileri ile Mücadele Paketi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  geçen hafta açıklandığını anımsattı.

Paketin çalışma hayatının tüm taraflarının yanı sıra emeklilere  yönelik de tedbirler içerdiğini belirten Selçuk, bu kapsamda en düşük emekli  aylığının 1500 liraya yükseltildiğini vurguladı.

İKRAMİYELER ÖNE ALINDI, EVDE ÖDEME... 
Emeklilerin aylıklarını nisan ayı itibarıyla ödemeyi planladıklarını  bildiren Bakan Selçuk, kamu bankalarının yeni koronavirüs riskine karşı 76 yaş  üzeri emeklilerin istemeleri halinde ödemelerini evlerinde yapabileceğini  söyledi. 

Emeklilere 2018'den itibaren dini bayramlarda bin lira ikramiye  vermeye başladıklarını da hatırlatan Selçuk, "Bu konuda önümüzdeki Ramazan  Bayramı ile ilgili müjde niteliğinde bir karar aldık. Emeklilerimize, Ramazan  Bayramı için mayıs ayında ödenmesi gereken bin liralık bayram ikramiyelerini  nisan ayında vereceğiz." dedi.

Bakan Selçuk, bu süreci takip ederek ihtiyaç oldukça tüm kesimleri  ilgilendiren tedbir ve destekler almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi