Konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada e-haciz uygulamasının iflaslara yol açacağını belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde vergi daireleri vergi yapılandırması yapan 2 milyon 879 bin 562 mükellef ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da 792 bin 350 prim borcu bulunan bir yıl içinde iki taksit ödeyemediği için vatandaşlarımızın banka hesapları e-haciz yoluyla ile bloke ediliyor. Sayın Bakan, Temmuz ayında "vergi ve prim borcu yapılandırma talepleri geliyor. Bu taleplere uygun adımlar atılabilir" diyerek umut vermişti. Ancak Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde yapılan sunumda bırakın yapılandırmadan bahsetmeyi, hemen sonrasında çoğunluğunu esnafın oluşturduğu sayısı milyonları aşan vatandaşlarımızın banka hesaplarına bloke koyuldu. Bu durum işletmelerin iflasına, vatandaşlarımızın daha çok borç batağına düşmesine neden olacaktır" dedi. 

İktidarın, esnafın ve tüm vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek için adımlar atması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Üst üste gelen zamlar, döviz kurunun durumu, yüksek enflasyon ve işsizlik sonucu ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ortadadır. Bunun aksi iddia etmek akla ziyandır. Vatandaşlarımızın alım gücü yok, ekonomik durumları kötü. Devlet, milletin güvencesi, çare kapısıdır. İktidar, vatandaşın ekonomik ve sosyal refaha ulaşmasına yönelik adımlar atacak ki vatandaş da borcunu ödeyebilsin. Sosyal devletin temel amaçlarından biri, toplumu ve bireyleri yoksulluktan kurtararak, güvensizlik alanını daraltmak ve herkesin kendi kaderine hakim olmasını sağlayacak koşulları ve ortamı hazırlamaktır. Yoksullukla mücadelede temel hedef, herkese insanca yaşaması için gerekli minimum gelir düzeyini garanti etmek olmalıdır. Görünen o ki iktidar vatandaşı çare kapısı olarak görmekte, devlet hazinesinin boş olmasının faturası ekstra vergi ve blokelerle vatandaşın sırtına vurmak istenmektedir." dedi. 

Açıklamasının son bölümünde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs şu görüşlere yer verdi: "Ekonominin belkemiğini oluşturan küçük ve orta büyüklükteki işletmeler ile esnafımızın büyük kısmı art arda gelen zamlarla, döviz kurundaki dalgalanmalarla ve yüksek enflasyonla mücadele ederken, ekonomik kriz karşısında ayakta kalmaya çalışırken, Vergi ve SGK borçları nedeniyle e-haciz ile bloke edilerek, elleri kolları bağlanmıştır."

Editör: Haber Merkezi