Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar Ortahisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından seracılığı geliştirme ve modern seracılık anlayışını geliştirme projesi kapsamında Antalya’da düzenlenen çalışma programına ekibinin yanı sıra örnek çiftçilerle katıldı.

Antalya’daki çalışma hakkında basın açıklaması yapan Bekar, “Antalya iklim ve diğer koşullar dikkate alındığında seracılığa en uygun yer. Hollanda’dan dünyaya pazarlanan lalelerin Antalya’da üretildiğine şahit olduk. En önemlisi Hindistan Cevizi kabuğundan üretilen toprak içinde yetiştirilen domateslerin güzelliklerine şahit olduk. Antalya’da gördüğümüz seracılık üretimini Trabzon’da hayata geçirmenin çalışmasını başlatacağız. Çiftçilerimizin sera üretimini Trabzon’da şahlandıracaklarına inanıyorum.

Ortahisar Ziraat Odasındaki basın toplantısında örnek olarak konuşan Akyazılı çiftçi Seda Tosun ise, “Antalya’daki etkinliğe genç çiftçi olarak katıldım. Akyazı’da yaşıyorum. Örtü altı sera üreticiliği işletmesini kurdum. Geleneksel usuldeki zirai üretimi ticari amaçlı kazanca çevirdim. Antalya’daki çalışmada eksik bilgilerimizi tamamladık. Çok faydalı oldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi