TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı koronavirüs salgınının ardından normalleşmeye geçilmesi ile turizm sektörünün durumuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Kantarcı şunları dile getirdi: “Normalleşme ile hareketlilik olur diye bekledik ama umut ettiğimiz sayılara şuan itibarı ile ulaşamadık. Normalleşme süreci ile bazı verilerdeki sıkıntılı durum sektörü etkiledi.”

KÖTÜ ALGI YOK
“Vakalardaki rakamlar biraz daha aşağı lara inmiş olsaydı bu durum turizm sektörüne de olumlu yansırdı. Sağlık Bakanlığımız süreci iyi yönetti, diğer bakanlıklarımızın gerçekleştirdiği çalışmalarla da ülkemiz üzerinde iyi bir algı var ama vaka sayıları sektörün hareketlenmesini bir iki hafta öteledi. Kısa sürede turizm sektörünün hareketlenmesini bekliyoruz.”

GERİ DÖNÜŞ BEKLİYORUZ
“Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımız kaliteli çalışmalar yapıyor. Sertifikasyon konusunda önemli işlere imza atıldı. Büyükelçilere havalimanlarında, restoranlarda ve otellerde alınan tedbirlerle ilgili bilgilendirme yapılarak, güvenli turizm alt yapımız olduğu anlatıldı. Özellikle Körfez ülkelerindeki olumsuz vaka tabloları turizmimizi etkiledi. O ülkelerden de önümüzdeki haftalarda olumlu geri dönüşler bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi