Rize’de Pilavdağı mahallesine giden yol projesi nedeniyle Sülbiye Pursalı isimli vatandaş evinde oluşan çatlaklara tepki göstererek yetkililere seslendi. Merkeze bağlı Pilavdağı mahallesinde yaşayan 85 yaşındaki Sülbiye Pursalı’nın evi, mahalle girişindeki 4 katlı bir binanın yıkılmaması için yol projesinin değiştirilmesiyle çatlamaya başladı.

Yeni yapılan yol projesi nedeniyle zeminde meydana gelen oynamalardan ötürü evinin duvarları hem dışarıdan hem de içeriden çatlayan Pursalı, evinden çıkartılarak kira yardımı aldı. Kira yardımının 6 ay sürdüğünü, sonrasında yardımın kesildiğini ve halen evinde kalamadığını dile getiren Pursalı, evinin çatlamasına neden olan yol projesine tepki gösterdi.

Evde kalmaya korktuğunu vurgulayan Pursalı, “Ben şimdi başka bir evde kiradayım. Benim kiramı 6 ay verdiler başka vermediler. Beni evimden ettiler ve bu vaziyette bıraktılar. Buna bir çözüm bulsunlar” dedi.

DERHAL DEĞİŞMELİ
Komşularının evinin yıkılmaması için yol güzergahının değiştirildiğini ve bu nedenle bazı mahalle sakinin mağdur edildiğini dile getiren Adem Pursalı “Mahallenin girişinde olan bir ev yıkılmasın diye bu yol güzergahı değişmiştir. Yol güzergâhında bir kişinin evinin kurtarılmasından dolayı mahalleli birbirine girdi. Mahalleli çok mağdur durumdadır, milyonlarca zarar vardır, altı yedi ailenin mal varlığı gitmektedir. 85 yaşında kadın yurdundan oldu, evinde çatlamalar meydana geldi. Projenin değişmesi şart biz mahallemizin yolundan devam etmesini istiyoruz. Mahalleli mağdur durumdadır bunun derhal değişmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi