Emekliler, bizim emeklilerimiz!

Ne istiyorlar?

Aslında çok bir şey istedikleri yok.

Onlar, yaşamlarının en güzel yıllarını ülkesine vermiş ve çalışma hayatını bırakmışlardır. Yaşamlarında devlete verdikleri vergilerle, askerlik görevlerini yaparak ve demokrasi adına sandık başına giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirmişlerdir. Şimdi emekli olmuşlar sorunsuz yaşamak istemektedirler. İstemleri de çok haklı olsa gerek.

Peki, emeklilerin görevleri bitti mi?

Asla bitmez. Zira demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz. Emeklilerin insanca yaşamaları için güçlü örgütle demokratik yollardan hukuk kuralları içinde sorunlarını çözmek için birlik olmaları şarttır. Ülkemizdeki emekliler, hiçbir zaman sorgulayan olmamıştır. Sorgulayan olmanın yolu sorumluluk almaktan geçer.

***

Seneler öncesi Trabzon’da, DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası’nı kurdum. Kentimizde yaşayan büyük bir emekli sayısına ulaştım. Zorluklar içinde yaptığımız çalışmalar dikkat çekiyordu. Ancak, anayasamızda belirtilen ve insan hakları evrensel beyannamesinde ülkemizin de taraf olmamıza karşın çalışmamızda engellerle karşılaştık.

***

Yeniden örgütlenen ve DİSK’e bağlı sendikamız, Emekli-Sen olarak kentimizde, 7 Ocak 2020 tarihinde Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımlarıyla Atatürk Meydanı’nda bir basın açıklaması yapmıştır. Oldukça kalabalık bir emekli gurubu, artık uyumuyoruz dercesine bizlere gelecek için ümit vererek gururlandık.

***

Basın bildirisinde “Birilerinin özellikle emekçi kesimin kıt kanaat geçinerek patronlara, hükümete boyun eğmesini istemektedir! Söylemiştik ve tekrar ediyoruz; Biz bir an olsun yılgınlığa düşmeyeceğiz. Sesimizi duymak istemiyorlar. Bu nedenle sendikamızı defalarca kapatıyorlar. Biz inatla tekrar kuruyoruz. Bizler mücadelemizden emekli olmayacağımızı tekrar haykırıyoruz.” dediler.

***

Aslında emeklilerin birlikte ve güçlü örgüt çatısı altında mücadele etmesiyle ülkemizin en büyük kitle örgütü olma şansı vardır. Demokrasi adına tüm emeklileri Emekli-Sen çatısı altına birleşmeye davet ediyorum. Yaşama gülümsemek için!

O nedenle emekli, bizim emeklilerimiz; uyuma!