Mübarek Ramazan ayında evinde iftarı rahat bir şekilde açmak yerine Bordo-Mavi sevdası uğruna Akyazı Stadı’nın yolunu tutan taraftarlara güzel bir akşam yaşatmalıydı Trabzonsporlu oyuncular. Kimi zaman yağmur çamur demeden, soğuğa meydan okuyan titreyen sesleriyle, şartsız koşulsuz peşinden koştuğu Bordo-Mavili takımın Beşiktaş maçında bir güzellik yapması gerekiyordu. Herkesin beklentisi bu yöndeydi.

Hakem Fırat Aydınus’un başlama düdüğüyle birlikte Trabzonspor sahaya iyi yayılan, topu daha fazla ayağında tutan ve pozisyon bulan bir takım görüntüsü içerisinde olurken, Beşiktaş ise ununu eleğini asmış bir takım hüviyetindeydi. Sahada yürümekte bile imtina eden Beşiktaş’ı böyle bir daha yakalayamazsınız. Karadeniz ekibi Sosa önderliğinde orta alanda hakimiyeti iyi sağladı. Ben Abdülkadir Ömür’ün bu kadar koştuğu bir maçı hatırlamıyorum. Genç oyuncu sahanın her yerindeydi. Basmadık yer bırakmadı. Yusuf Yazıcı da keza öyle. Abdülkadir Parmak tam bir görev adamı gibi orta alan ve savunma arasındaki sigorta rolünü iyi yerine getirdi.

Ünal Karaman aslında dersine iyi çalışmış. Beşiktaş’ı nasıl kilitleyeceğini oyuncularına iyi anlatmış. Beşiktaş’ın etkili isimleri Adem Ljajic ile Burak Yılmaz arasındaki pas trafiğini kesen, Quaresma’yı ise köşesine hapsolmasını sağlayan Karaman’ın planı tuttu. Düşünebiliyor musunuz bir pozisyonda Portekizli oyuncunun başında 3 Trabzonlu bitebildiğini dün akşam gördük. Bordo-Mavililer rakibinin hareket alanını tamamen daralttı. Bu da neyi gösteriyor evindeki son maçta taraftarlarına galibiyet coşkusunu yaşatmak için Trabzonsporlu oyuncular kenetlenmiş yemin etmiş.

Biz her zaman bu sütunlarımızdan dile getiriyoruz Abdülkadir Ömür daha fazla sorumluluk almalı. Basit oynamak yerine rakibinin üzerine üzerine gitmeli. Daha çok rakiple yüzyüze gelmeli. Sırtını dönmemeli. Messi gibi kaleyi her zaman düşünmeli. Nitekim süper bücür dün bunu yapınca yani kaleye doğru inince Novak’a harika bir gollük asist yaptı. İşte Abdülkadir Ömür’den görmek istediğimiz hareketler bunlar. Allah vergisi bir yeteneğe sahip olan genç oyuncu Trabzonspor taraftarlarını bundan mahrum bırakmamalı. Yusuf Yazıcı’da da güzel şeyler oluyor. Son 4 maçta 3 kez fileleri havalandıran yetenekli futbolcu Beşiktaş zaferinin baş mimarlarındandı. Harika oyununu harika golle sonuçlandırdı, bir şutu ise direkten döndü. Sonuçta Trabzonspor bu mübarek ayın en güzel akşamında en güzel hediyeyi taraftarlarına verdi.