Bu şekilde başlıkta bundan 4 yıl önce kaleme aldığım makalemi ne yazık ki o zaman ki çalıştığım gazetenin yönetimi sebebi nedendir bilinmez yayınlamamıştı. Bu yazıyı yayınlamak gündem icabı bu gün nasip oldu.

Trabzonspor’da çalıştığı günlerde teknik eleştirileri aşıp işi kişiselliğe kadar götürenler de oldu. Bu gün de Şenol’un bir gazetede çıkan oyuncusuna bir Kartal misali sarılmasının fotoğrafını bahane edip  istismar edenler de ne yazık ki oldu. Ne yapsa idi Şenol? Bu gün ekmeğini yediği takımın sembolleri ile iftihar etmese mi idi? Bu takıma iki şampiyonluk kazandırdı bu yıl üçüncü yılı. Türkiye şartlarında bir takımda bir hocanın ömrünün ortalama 3 ay olduğunu düşünürseniz bakın bakalım bu üç yıl neler ifade eder.

Ben Şenol’u Erdoğduspor’da lacivert omuzdan omuza çizgili kazağı ile seyrettiğimde “Bu çocuk iyi kaleci olacak” görüşümü kendi kendime seslendirmiştim. Kaldı ki bu gün ki kaleciler gibi yukarıdan aşağı 1.85-1.90’lık birisi de değilken.  Sonra askere gittim.  Bir ara 1969 yılında Trabzon’a izinli geldiğimde Sebatspor’un maçına gittim kalede Şenol’u görünce “Hah, tamam bak birileri bu adamı görmüş, demek ki ben de doğru teşhis koymuşum” dedim.

Sonra…sonrasında  1972 de Trabzonspor’a transfer olduğunu duydum. Birkaç kez de Şenol’un maçlarını bu forma altında izledim. Anlatmaya gerek yok.  Şenol’un bu sporda kademeli yükselişinin Öğretmen kökenli ve pedagojik formasyonunun oluşu elbette çok önemli idi. Bu kariyeri ona esas teknikdirektörlük mesleğinde destek ve önayak oldu. Sonrası da malum. Ben Şenol’un Boluspor’unu hatırlarım müteakiben bazen Trabzonspor bazen başka takımlarda çalışıp Milli takımdaki performansına ek BJK’de yaşadığı şampiyonluk kariyerleri ona bu mesleğin zirvesini armağan etti. Üzücü olan taraf bu denli bir heyecan içinde böyle bir kritik maçtan sonra Şenol’un sevinç gösterisi enstanteneleri içinde cımbızla bu kareyi alıp sanki çirkin bir şey yapmış gibi lanse edilmesinin açıklaması okuyuculara ait. Elbette sevinçlidir elbette mutludur elbette çok sevinmek onun hakkıdır.

Bravo Şenol, Trabzon seninle iftihar ediyor. Etmeyenler? Elbette insanoğlu etten kemikten ve sinirden yaratılmıştır. Herkesin seni taktir etmesi mümkün değil, şartta değil. Bu memlekette Şamil EKİNCİ, M.Ali YILMAZ, Sadri ŞENER gibi Trabzonspor’a  hizmet edenleri bu milletin bir kısmı sepete koyup salladıktan sonra gerisini daha ne yapacaksınız. Anlamak zor, bu ilden böyle bir delikanlı çıkıyor bu denli her futbol adamının imreneceği kariyerlere uzanıyor, Trabzonspor  teknikdirektörlüğü zamanında hak ettiği şampiyonluk hile ve desiselerle elinden alınıyor. Alınsın ne gam. Şenol bu gönüllerde Trabzonspor forması altında oynarken de şampiyondu çalıştırırken de şampiyondu.

Ya BJK’de kendisine verilen değer? Şampiyonluk ünvanının da üzerindedir. Yoluna devam et Şenol biz seni seviyor seninle iftihar ediyoruz. Allah yolunu açık etsin.