AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, yakın bir tarih içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nun şehrimize gelerek ulaşım yatırımlarını ve sorunlarını masaya yatırarak tüm dinamiklerle kapsamlı bir toplantı gerçekleştireceğini söyledi.

Başta Güney Çevre Yolu Projesi olmak üzere Kanuni Bulvarı, Kaşüstü’ndeki dalçık projesi ve diğer yatırımlar ve sorunlar masaya yatırılacak.

Kamuoyunda genel bir kanı var; ‘Kanuni Bulvarı bitirilmeden Güney Çevre Yolu başlamaz’ diye.

Ben bu düşüncesiyle tam manasıyla katılmıyorum; şöyle ki elbette öncelik Kanuni Bulvarı’nın bir an önce tamamlanmasıdır.

Şehir içi trafiği rahatlatacak olan bu mega projenin kamulaştırma ve diğer sorunlardan dolayı hayata geçirilmesi fazlasıyla gecikti. Bu da doğru.

Ancak Güney Çevre Yolu’nun bir ucundan da başlamamak için herhangi bir neden yok.

Biz yine önceliği Kanuni Bulvarı’nın bitirilmesine verelim ancak Güney Çevre Yolunun etap etap başlaması gerekir.

‘Başlamak bitirmenin yarısıdır’ atasözünden yola çıkarak Güney Çevre Yolunda çok fazla gecikmemek gerekir.

Ulaşım projeleri için ayrılan bütçenin büyük bir çoğunluğu Kanuni Bulvarı’na ayrılsın ama ‘erkenden yol alabilmek’ ve Çevre Yoluna bir an önce başlanılması için bütçenin bir kısmı da Çevre Yoluna ayrılmalı.

Kabinede en güçlü olduğumuz bir dönemde bu projeleri ivedilikle hayata geçiremezsek bir daha da geçirmemiz zor olabilir. Çok uzun yıllar beklemek zorunda kalabiliriz.

İşte Trabzonlu hemşehrimiz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Memet Cahit Turhan ve Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu bizim için büyük şans.

Bu yüzden Kanuni Bulvarının bitirilmesi ve Güney Çevre Yoluna da başlanması hiç de zor değil.

Bu manada AK Partili vekillerimizin yanı sıra muhalefet partisi vekillerimize de büyük bir iş düşüyor.

Ankara’dan istediğimizi alabilmemiz için projeleri masaya koymanın yanı sıra birlikte ve ortak hareket etmek çok önemli.

Hem CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya hem de İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de bu iki dev projenin bir an önce hayata geçirilmesi için destek vermeli.

Adaylıkları döneminde gösterdikleri performansı Mecliste de görmek istiyoruz.

SAYIN TURHAN PROJE BEKLİYOR
Sayın Cora ile yaptığım söyleşi de bana Bakan Turhan ile Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu’nun Güney Çevre Yolu Projesinin revize edilmesi gerektiğini söylemişti.

Projenin tüm ilçelerle bağlantılı olması gerektiğini dile getirmişti.

Çok da isabetli olur.

Yalnız projenin revize edilerek en kısa sürede Sayın Turhan’ın önüne koyulması gerekir.

Şehrin uzman ekibine talimat verilip en kısa sürede yeni proje hazırlatılıp Bakan Beyin önüne koyulmadıktan sonra Sayın Turhan’ın da yapabileceği pek bir şey kalmaz.

Laftan ziyade, oyalama olmadan icraata geçilip Sayın Turhan ile koordineli hareket edilirse revize edilmiş bir Güney Çevre Yolu ve diğer ulaşım projeleri şehre kazandırılır.

ALINGANLIK GÖSTERİLMESİN LÜTFEN
Bir önemli husus daha var. Şunun da altını çizmek isterim ki elbette Trabzonlu bakanlarımız sadece Trabzon’a değil Karadeniz Bölgesi ve ülkemizin tüm şehirlerine hizmet ediyorlar.

Bencillik olarak algılanmamalı.

Başta bölgemizin illeri olmak üzere ülkemizin tüm illeri bizim. Oralarda da hizmet yapılıyor ve eksiklikler tamamlanıyor. Tamamlanacak da.

Yalnız Trabzon’da da ulaşım ve trafik sorunları had safhaya ulaştığından ötürü bu yüzden bu dönem Sayın Turhan’dan şehir olarak beklenti çok büyük.

Yoksa Trabzon’da bizim, Ordu’da, Giresun’da, Rize’de, Gümüşhane’de Bayburt’ta, Artvin’de Hakkari’de, Siirt’te ve ülkemizin 81 ili de bizim.

Bu yüzden bölge illerimizin alınganlık göstermemelerini temenni ediyoruz.

Ordu’da ve Rize’de bitme aşamasına gelen Çevre Yolunda şehrimizin çok geride kaldığı bir gerçek.