Hepimiz biliyoruz ki şampiyon olacaksan Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı ve Beşiktaş’ı yeneceksin. Çünkü rakiplerindir, yenemiyorsan yenilmeyeceksin.

Bizler böyle düşünsek de, Fenerbahçe maça yüksek tempoda başladı. Baskı altındaki Trabzonspor ilk 15 dakikada futbol adına üç pas dahi yapamadı, ikili mücadelelerde başarılı olamadı. Fenerbahçe’nin 4-5 atağına Bordo-Mavili takım cevap dahi veremedi.

Ev sahibi ekip oyunu sahamıza yıkarken 17.dakikada Rodrigues ile golü buldu. Haliyle motivasyonuna motivasyon kattı. Oyunun her bölümünde de fizik üstünlüğünü ortaya koydu. Hemen akabinde Ekuban ile tıpkı Fenerbahçe’nin golü bulduğu gibi organize bir atakla Trabzonspor golü buldu, ancak dengeyi sağlama adına maç ortada devam ediyordu.

Sonuçta adı futbol.

Avdijaj ile olacak iş değil. Böyle bir maçta bu golü kaçırmayacaksın kardeşim. Hemen akabinde Nwakaeme’nin atamadığı bir gol vardı ki, ahlanıp vahlanmamak elde değil. Bu goller kaçarken Trabzonspor oyunda dengeyi yakalar haldeydi.

Bu dakikaya kadar oyunun stresi ve de ritmi derken Fenerbahçe takımını oynatan Emre Bölezoğlu üzerinde bir oyuncumuzun olmaması Trabzonspor adına bir kayıptı.

İlk yarı 1-1 biterken Trabzonspor orta alanda hakimiyeti sağlayamamıştı.

İkinci yarı başlarında Doğan Erdoğan ile yapılan değişiklik 10 numara bir hamleydi. Belkide Ünal hocanın yaptığı en önemli değişiklikti. En azından nereye gideceğini nerde duracağını bilen oyuncu sahadaydı. Doğan bence Trabzonspor kulübüne belki de ileriki yıllarda çok büyük katkı sunacak futbolculardan bir tanesi.

Uğurcan’ın ikinci yarı başlarında mükemmel iki kurtarışı Fenerbahçe’ye geçit vermezken Trabzonspor taraftarlarının da içine su serpti. Sosa’nın kaçırdığı gole ise ne demeli bilemiyorum. Klasına yakışmayan bir vuruşla takımını öne geçirme şansını kaçırdı.

52.dakikada Uğurcan yeniden sahneye çıktı ve harika bir kurtarışa imza attı. 61.dakikada Fenerbahçe biraz daha yüklenirken haliyle Trabzonspor, arkaya yaslanan görüntü içindeydi.

Sörloth’un isteksizliği ve de oyunda yürümesi ikinci yarı oyuna katkı sunmasında eksik kalması Fenerbahçe defansı için bir avantajdı. Ancak 71.dakikada Nwakaeme ile golü kaçıran takım yine Trabzonspor’du.

Hakem Fırat Aydınus’un gözle görülen bir klasiği ise; Trabzonspor futbolcular itiraz ederse sarı kart, Fenerbahçeli futbolcular itiraz ederse oyuna devam...

Zor bir maçtı. Kolay değildi. Kötü başladık ama sonuçlarında ilk devre kadar olmasa bile ikinci devre yenebilirdik ama yenilmedik. Ersun beyi de sevindirmedik.