6 puan değeri taşıyan bir maçta Başakşehir’in konuğu olan Trabzonspor, rahatlıkla galibiyete uzanacağı bir karşılaşmada  ne yazık ki rakibiyle berabere kalarak 1 puana razı oldu. Daha doğrusu ‘Ersun Yanal böyle istedi’ desek haksız sayılmayız herhalde…

Ersun Yanal’ı anlamakta güçlük çekiyorum.

Hocalığına , antrenörlük geçmişine saygım var. Yanal, kimine göre ‘en iyi teknik adam’ da olabilir. Herkesin görüşüne saygım var. Lakin şu bir gerçek ki, Ersun Hoca oyunu iyi okuyamıyor.Nokta değişiklikler yapamıyor.

Fenerbahçe maçında da aynı senaryoyu gördük.

Orada da rakibe 2 puan hediye edildi, burada da…

Ona 2 puan, buna 2 puan. Nasıl şampiyonluk gelecek o zaman?

***

Gençlerbirliği maçında yaptığın değişiklikler sayesinde takımına 3 puan kazandırdın. Bunu hep beraber takdir ettik, kutladık. Peki bunu Başakşehir karşısında neden yapmadın?

Oyuncu değişikliği için neden o kadar bekledin hocam?

Yani bir oyuncu değişikliği yapılması için dakikanın 80 mi olması lazım? Ya da illa takımın gol mü yemesi gerek?

84’de oyuna giren oyuncu, sana ne kadar katkı verebilir ki?

Zaten oyuncu değişikliklerini yerinde yapsaydın Trabzonspor şu an 8 değil en az 12 puandaydı. Korkma hocam korkma, cesur ol. Çünkü korkaklar tarih yazamaz..!

***

İşin özü 65-70’lerde, durum 2-1 iken orta alanda değişiklikler yapılmalıydı. Zaten o anlarda orta sahanın aksadığını gördük. Gol geliyorum dedi ve geldi. Değişiklik yapılsa belki de gol olmayacaktı. Mesela Kucka, çok kötü bir maçı geride bıraktı. O oyuncuya 84 dakika nasıl tahammül edildi anlayamadım. Pahalı diye mi? Çok daha erken çıkarılması gerekirdi.Çıkar kardeşim, faydası yoksa çıkart. Mas da iyi değildi. Abdurrahim hazırlık kampında iyi bir performans sergiledi. Neden oyuna almıyorsun? Burak 70’den sonra oyundan düştü. Çıkart abi çıkart, ne korkuyorsun!Al Rodallega’yı. Rakip  defanslara zor anlar yaşatan Rodallega neden tercih edilmedi ? Bu da cevap arayan başka sorulardan…

Zaten  en büyük yanlışı  ilk 11’de yaptı  Ersun Hoca..

Mustafa-Okay stoper ikilisiyle maça başlamak da neyin nesi?

Demem odur ki, eğer Trabzonspor, Ersun Yanal’ı mağlup edebilirse şampiyon olur.

Aslında çok kaliteli bir Hoca ama, nedense bunu bize gösteremiyor ya da göstermek mi istemiyor onu da bilemiyorum…