Ezber bozabilen insan niteliklidir ; yaratıcıdır , yenilikçidir , araştırıcıdır , eğitimlidir , yani devrimcidir. Nitelikli insan olamazsanız , nitelikli teknik adam da olamazsınız.

Yayıncı kuruluşa maç öncesi konuşan her iki takımın teknik sorumlusu maça ilişkin öngörülerini belirttiler.

Aykut Kocaman ,”takımının  rakip teknik sorumlularca analiz edildiğini bunu bildiklerini ve bu bilineni değiştirmek için oyun biçimine bazı değişiklikler ı ” yaptığını  dile getirdi.

Rıza Çalımbay ,” maçın kendileri için çok önemli olduğunu……. Rakibin , alışık olmadıkları bir diziliş ile oyun alanına çıkacaklarını ve bu değişikliği  izleyerek  oyun geliştireceklerini ayrıca ,her iki takımın da sorunlu tarafları olduğunu “ söyledi.

 Aslında maç öncesi iki teknik adamın demeçleri maç kontrolünün  Fenerbahçe’de olacağının da göstergesi oldu.

Bunu maçın ilk on dakikası belirgin olmak üzere , ilk devrenin  tamamına yakınında gördük.

Orta alanda pas yapamayan , bu nedenle oyun kontrolünü elde edemeyen bir Trabzonspor izledik.

Fenerbahçe’nin her iki kanatta da  oyun kurmaya izin vermeyince ya da sağ tarafta Pereria- Abdülkadir  / İsmail- Aatıf , sol tarafta Ahmet- Olcay / İsla- Dirar eşleşmelerinde üstünlük Fenerbahçeli oyuncularda  olunca,  oyunu orta alana yönlendiren Trabzonspor,  bu alanda da teknik adam becerisi olan oyuncu yetersizliği nedeniyle de  üstün olan bir Fenerbahçe izledik.

Bu oyunun sonucu olarak Trabzonspor kalesinde ilk 20 dakikada 3 şut gördü.

Pereria ve Abdülkadir ,İsmail’in çıkışlarını hücuma katkı vermesini engelleyemedi. Okay’ın her hatalı pası Fenerbahçe hücumu olarak gelişti.

Ancak, oyunun ikinci  devresi ilk yarıdan farklı bir oyun sergileyen Trabzonspor izledik.

Bu  ne oyuncu değişikliği ne de Trabzonspor’un oyun anlayışı ile ilgili değildi. Fenerbahçeli oyuncuların oyunu rahatlıkla kendilerine döneceğine abartılı inancının verdiği rahatlıktı.

Bir de Abdülkadir’in savunma arkasında Burak Yılmaz’ı buluşturma becerisi oldu. 1-0 öne geçmesine rağmen bu skoru koruyabilme becerisini oyun alanına yansıtamayan Rıza Hoca,ilkonbir dizilişlerinde ezber bozmalıdır.