Türkiye, bazılarının küçük dünyasına göre Amerika olmaksızın adım atamaz. Bu kişiler sözde Amerika karşıtı gözükseler de bu melez devleti öylesine kutsallaştırırlar ki "kimse ona dokunamaz, hiçbir güç onu alt edemez" fikrini altan alta dokurlar.

Bu görüşün müdavimleriyle muhabbete kalktığında ne yazarlığını ne de bilimsel düşünce yanlısı oluşunu kabullenirler. Bir çürük gemiyle dünya keşfine çıktıklarını da idrak edemezler. Amerikancı veya Amerikacı dünyayı okumayanları ilkellikle suçlarlar. Dönüp kıblelerini sorduğumuzda Kabe derler ama ivmeleri, ibreleri İblistepe'ye doğrudur.

"Kerkük'te Türkmen varlığını korumak için her riski almaya kararlıyız" sözüne burun kıvırırlar. Anaların ne evlatlar doğurduğunu takvim kağıtlarından dahi okumamışlar.

Bu neşveye mensup olanların hasbelkader devletin önemli koltuklarını doldururken pat diye görevden azat edilmeleri boşuna mıdır? Çapları bu milletin tarihi büyüklüğünü, kadim derinliklerden gelen cesametini kavramaktan fersah fersah uzak olduğundan sözde milletten yana dururlar, özde ise güç merkezlerine biatla kaimdirler.

Bu yazıda bu kişilerin ismini listelemesem de kimliklerini deşifre etmekten imtina etmiyorum. Hain sadece milleti apaçık satana değil milletini olduğundan küçük görüp onun haşmetini beş paralık edene de denir.

"Türk yapamaz, beceremez, mücrimdir" diyen herkes aslında haindir. Bu milletin ülkülerini pazarlayan bezirganlar hain olmayacak da ne olacaklar?

İcraatin bütün varyantlarını elinde tutarken, şehirlerimiz altıdan bombalarla tuzaklanırken meseleye dalaletle yaklaşanların bir adım sonrası ihanet değil de nedir?

Cumhurbaşkanı bir dizi insanı çok da gerekçelendirmeden koltuklarından aldı. Demokrasi haylazları bu tavrı yobazlık olarak tariflendirdi. Oysaki bu, bir liderin memleket sevgisiyle yüklü olduğunu gösteren en önemli emarelerdi. Zira verilen sorumluluğu suistimal eden, öngörü yoksunu, kariyeriyle kuturu örtüşmeyen sanal tipleri yerinde tutup vatan gemisinin batışını mı izleyecekti?

Ben doğruları destekleyen, yanlışları sürgün eden bir ruha sahibim. Türk milleti sevgisini bu dünyaya ait hiçbir sevgiyle takas edecek yapıda değilim. Bakmam; partimden, meşrebimden, mezhebmden oluşuna kimsenin. Ölçütüm, mikyasım, kantarım belli. Ya Türk milletinin ebedmüddet yaşaması ya da yaşaması. Başka seçenekten yana değilim.