Futbol düşünme oyunudur. Farkındalık, öngörü ve karar verme oyunudur. Hızlı düşünme oyunudur, akıl oyunudur. Taktiksel anlayış ve doğru zamanda ne yapacağını bilmeyi gerektiren özgüven isteyen bir oyundur.

Dün akşam ki maçta ilk 60 dakikaya kadar sahanın tek hakimi Trabzonspor’du.

Özellikle ilk yarıda sağ kanattan Sosa, Abdülkadir Ömür ve Pereira güzel varyasyonlar yaparak hücum oyuncularına iyi paslar verip takımı gol pozisyonlarına soktular.

Sosa, Burak ve Rodallega birlikteliğinden de derslik bir gol geldi 25.dakikada.

Yukarıda da dedim ya karşılaşmanın 3’te 2’lik bölümünde kalemize gelemeyen Bursaspor takımına karşı girdiğimiz hatta farkı artırabileceğimiz 3-4 tane pozisyonu değerlendiremeyince Yeşil-Beyazlılar üzerimize gelmeye başladı. Ve 65-70.dakikadan sonra oyunun bütün üstünlüğünü eline aldı konuk takım.

Düşen orta sahamıza müdahale yapılabilirdi.

Burak Yılmaz’ın oyundan alınırken gösterdiği tepki ister istemez takımı da olumsuz etkiledi. O moral bozukluğu ile Trabzonsporlu oyuncuların yaşadığı şaşkınlıktan faydalanan Bursaspor üzerimize daha fazla gelmeye başladı. Ondan sonra yapılan değişiklikler de takımın direncini arttırmadı. Rodallega’nın neden oyundan alındığını bilemiyorum ama bu hamle takımı forvetsiz bıraktı.

Yapılan hamlelerden sonra Bursaspor, Trabzonspor kalesinde tehlike yaratmaya başladı ve golü de buldular.

Dün akşam büyük bir bölümünde üstün olduğumuz ve fark yapacağımız maçtan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. Yine kaybedilen 2 puan var. Yazık oldu doğrusu.