2017-2018 Futbol dönemi deplasmanlı TFF 1. Lig’in 19’uncu haftasında düşmeme savaşı veren Adana Demirspor’u 1-0 yenerek yeniden 2’nci sıraya yükselen Yeşil-Mavili Atmacaların bu maçtaki farklı galibiyetini konuk ekibin kalecisi Kurtuluş Yurt önledi.

Zira Akdeniz ekibinin genç kalecisi bu maçta en az 7 gollük net pozisyonu kurtararak Rize’deki maçta 90 dakikanın en başarılı ismi oldu.

Çaykur Rizespor, yeni transfer Vedat Muriç’in 85. dakikada kaydettiği görkemli golüyle 37 puana ulaşıp haftalar sonra ilk iki sırada kendine yer buldu.

Geçen hafta alınan 3-0’lık Manisa galibiyetinde başrol oynayan yeni transferler, Adana Demir maçında da etkili bir oyun ortaya koyarak ne kadar doğru bir transfer olduklarını bir kez daha kanıtladılar.

Son 4 maçından 12 puan toplayarak dikkat çeken İbrahim Üzülmez’in öğrencilerini bir kez daha tebrik ediyor ve Erzurumspor deplasman maçı için de başarılar diliyorum.

Toplam 2697 biletli futbolseverin izlediği bu maçta konuk ekip, golü yemeden önce de net ve mutlak bir gollük pozisyondan da yararlanamadığını hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

Maçın sonlarında Atmacaların Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ve konuk ekibin teknik adamı Timuçin Beyazıt’ın birbirlerinin üzerine yürüyerek Denizli horozları gibi şov yapmaları uzun süre yayıncı kuruluşun ekranlarında da yer aldı.

Anımsanacağı gibi Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde Adana’da oynanan maçtan 3-1 galip ayrılmayı başarmıştı. Böylelikle Atmacalar, rakibine rövanşı vermemiş oldu.

Maçın hakemi Erkan Özdamar maç boyunca tepki gördü ve protesto edildi. Zira Özdamar ve arkadaşları ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranabildi. Bu son galibiyete aylardır yoğun bakımda olan fanatik minik Şakir’in ne kadar çok sevindiğini de öğrendik.

Bu arada komşularımızdan Giresunspor’un deplasmanda Adanaspor ile 1-1 berabere kalarak zirve yolunda yara almasına yine Trabzonspor’un da Fenerbahçe’yi son anda elinden kaçırmasına da üzüldüğümü vurgulamak isterim.