Başarıya geçen yol fedakarlıklardan geçer. Hangi işi yaparsanız yapın fedakarlıklar kaçınılmazdır. Aileyi ele alın, anlayışlı olmak, fedakar olmak zorundasınız. Apartmanı ele alın, mahalleyi ele alın, çevremizi ele alın, okul yaşantınızı ele alın, bir düşününüz, eğer ki anlayışyı olmazsanız, sevgi dolu saygılı olmazsanız, bu yazdıklarıma dahada ilaveler yapabilirsiniz. Eğer ki fedakar değilseniz, uyum sağlamanız çok ama çok zordur. Sonuç olarak fedakarlık yapmak zorundasınızdır.

Trabzonspor takımına camiasına baktığımız zaman başkanından, yöneticisinden, teknik kadrosundan, çalışan personellerine kadar hemen hemen her gün fedakarlıklar yaptığını görürsünüz. Bu sezon zaten uyum sağlayamayanlar, fedakarlık yapmayanlar, ilk önce ben diyen (megalomanlar) bir bir kulüpten yol aldılar. Ya da gönderildiler. Tabi ki profesyonel yaşantıda ilk öne çıkan madde, maddiyattır. İşte bu sezon bunu fazla öne çıkarmayan kişilerin fedakarlıklarıyla, 4 sene sonra Trabzonspor Avrupa ligini yakalamak üzere. Burada kimlerin bu fedakarlıkta payı varsa bu şikileri alkışlamak ve bravo demek gerekir.

Fedakarlıklara; profesyonelliğin olduğu her yerde para ile değer biçilir. Trabzonspor’da bu sezon sakat sakat oynayan, iğneyle maça çıkan, canlarını, sağlıklarını hiçe sayan profesyonelliği öne çıkarmayan futbolcuların tebrik edelim. Bunda ilk önce teknik kadroya inanmaları ve teknik kadronun oyuncu grubunu iyi bir şekilde motive etmeleri de güç katıyor. Bravo Ünal hoca ve ekibine. Birlikteliğin nasıl olacağının en güzel örneğini bize gösterdikleri için. Tabiki en önemlisi de Trabzonspor taraftarları. Trabzonspor sevdalılarının da bu birliktelikte, bu işte büyük payları var. Her maç fedakarlıklar yaparak takımlarını yalnız bırakmayarak, galibiyete, mağlubiyete ve beraberlikte takımlarını desteklediler.

En büyük fedakarlıkları yalanların başında da gece gündüz demeden, kendi özel işlerini bir kenara bırakarak yollara düşen, gurbetlere giden, ailelerinden önce Trabzonspor diyen Başkan Ahmet Ağaoğlu olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.

Hep beraber fedakarlık yapanları yürekten kutlayalım.