Muhalefet partileri, Karadeniz’den oy almak için sabah akşam “fındık fındık” diyerek oy alamayacağınızı artık anlamanızın zamanı çoktan geçti.

Karadeniz oylarına bakıldığında fındık bahçe sahipleri şu anda iktidarda ve iktidarın iş, müteahhitlik, müşavirlik, terfi gibi nimetlerden faydalanıyor. Yani fındıkçının tek işi fındık değil. Fındıkçı ya emekli ya devlet veya özel sektörde çalışıyor.

Muhalefet, küçük fındık bahçeleri ile zaten geçinilmediğini bilerek aksiyon almıyor.

Muhalefet ezberlemiş siyaset mantığı ile her yıl fındık kaç lira, buğday kaç lira, pamuk kaç lira hesapları yaparak yol alamayacağını bir türlü anlamadı. Moda tabirle “müşteri odaklı analizler” yaparak çalışma yapılması gerekiyor.

Müşteri odaklı çalışma olmayınca 3 tam muhalif ve 1 az muhalif parti çoğunluğu elinde bulundurmasına rağmen az muhalifin verdiği araştırma önergesini tüm muhalefet TBMM’den geçiremedi. O zaman millet size ne yapsın.

Çoğunluğa rağmen muhalefetin araştırma önergesini kabul ettirememe, derse iyi çalışılmadığını göstermektedir.

İktidarda olan fındığa ülke umudu olmak gerek. Karadenizli fındığın fiyatının 12 TL’den 15 TL’ye çıkararak refah seviyesinin değişmeyeceğini iyi biliyor.

Son olarak fındıkçıya küçük bir bilgi verelim, Türkiye’de fındık  yaklaşık 1,7 €’dan İtalya’da fındık 3,50 €’dan satılmaktadır. Bilgisayar İtalya’da 500 €’dan, Türkiye’de 500 €’dan satılmaktadır.

Umut işte umut!