Uzun zamandır böylesine hareketli bir maç izlememiştim. Top bir o kalede bir bu kalede. Beşiktaş kupa maçı sonrasında hem yorgundu hem de kırmızı kartlı cezalı oyuncuları nedeniyle kemik kadrodan yoksun sahadaydı.

Trabzonspor ise bu maç öncesi oynadığı 3 karşılaşmadan da istediği sonuçu alamamıştı. Rakip her ne olursa olsun ligin en iyi kadrosuna ve oyuncularına sahip Beşiktaş'tı. Talisca orta sahayı organize ediyor, Babel ve Lens'le gol girişlerinde bulunuyordu. Yorgun oluşları nedeni ile Trabzonspor'u kendi yarı sahasında karşılıyor Trabzonspor'a pas yapacak alan bırakmıyorlardı. Kaptıkları toplarla da dikine kaleye giden koşular yapmaya çalışıyorlardı. Talisca 13. dakikada bir an Trabzonspor orta sahasının ve savunmasının baskısından kurtulup ceza sahasının dışından Onur'u uzanamayacağı köşeden avladı. Trabzonspor'un ileriye dönük baskıları sonuç vermeye başladı.

Sadece 8 dakika sonra Olcay bu kez Trabzonspor'un 21.dakikada sayıyı eşitleyen golünü atmakta geçikmedi. İkinci yarıya her iki takımda kora kor mücadele vermeye başladılar. Yorulan Beşiktaş ve Trabzonspor oyuncularının yerine giren oyuncuların oyuna katkıları iyi yöde oldu. Trabzonspor ikinci büyük hatasını 58.dakikada yaptı. Lens Trabzonspor savunmasının bir anlık hatasını kabul etmedi Beşiktasın 2.golünü attı. Ersun Hoca bu kez son değişikliğini Rodellega ile yaptı. Yusuf'un ortasında şık bir kafa vuruşu ile Trabzonspor eşitliği sağladı.

Ersun Hoca'yı kutluyor ve alkışlıyorum. Maçı izleyen taraftarlara çok güzel bir karşılaşma izlettirdi. Maçın bana göre hakkı beraberlikti. Ama Trabzonspor bazı dakikalar dışında mükemmele yakın oyun oynadı. Hatta galibiyeti bile kaçırdı diyebilirim.

Ersun Hoca bu beraberlikle hem kendini hem de taraftarları rahatlattı. Beşiktaş ise sahasında 1 puan'a razı olup lider Galatasaray'la arasını bayağı açtı.Maçın hakemi Fırat Aydunus. Belli ki bir yerlerden işaret almış. Trabzonspor'lu oyunculara yapılan faullerde sarı kartı hemen göstermesine karşın Beşiktaş'a bu kez vermemek için çok mücade etti.

Aslında her iki tarafın da bu yapılanlara ihtiyaçları yoktu. Yazık. Her iki takımı da oynadıkları oyun için alkışlıyorum...