Geçen hafta oynanan Kasımpaşa maçının benzeri bir maç oldu. Ancak, bu kez oyunu kendi istediği biçimde sonuçlandıran Trabzonspor oldu.

Daha doğrusu Trabzonspor’un bireysel yetenekler bakımından Bursaspor’dan daha fazla olan oyuncuya sahip olması , sonucun belirleyicisi oldu.

7.,20., ve 39. dakikalarda N’Doye ,Yusuf Yazıcı ve Olcay şahan’ın yaptıkları goller ile skor bir anda 3-0 Trabzonspor lehine oldu.

Maçın hemen başında, yorumu takımların oyun anlayışı ve bu çerçevede yaptıkları yapamadıkları değil de yönetimin” öze dönüş projesi” çerçevesinde rol alabilecek oyuncuları izlemek üzerine planladım.

Uğurcan, Yusuf,Abdülkadir ve Mustafa bildiklerim idi. Bilemediklerim yedek kulübesinde ,oyunun ilerleyen dakikalarında kendilerin tanıtmak için bekliyorlardı.

Maçın ilk devresinin 3-1 Trabzonspor lehine olması yedek kulübesinin oyuna taşınması içinde bir fırsattı. Ama bu fırsatı değerlendirmeyi istemeyen takımın teknik sorumlusu Rıza Çalımbay’dı. Bu davranışı ile, Ünlü düşünür Jean J.Rousseau’nun “Büyük adamları ortaya çıkaran, biraz da büyük fırsatlardır.”

Sözünü hatırlattı.

Trabzonspor’da iz bırakmak sıralamada 5.olmak ile değil yetenekleri sergilemeye olanak tanımak ile olur. Keşke yedek kulübesinde oturan genç yeteneklere ,böyle bir ortamda sorumluluk alma,yeteneklerini sergileyebilme şansını verebilseydin Hocam!!!

Bu davranışınla Trabzonspor’da görev yapan değil Trabzon futbol kültürüne katkı sağlayanlar arasında yerini almış olurdun.