Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Kasımpaşa maçından sonra yaptığı açıklamada, “52 kişilik kadromuz var ve bu kadronun 26 kişisi rezerv takım durumda. Yıldız futbolcular yetiştirmek istiyoruz” sözleri önemlidir.

Yıldız futbolcular yetiştirebilmek için futbolcularınızın kenar da değil sahada olması gerekir. Bu 52 futbolcunun tamamının saha da olamayacağı göz önüne alınırsa biran önce 1461 Futbol Kulübü gibi bir alt yapı kulübünüz olması lazım. Yetenekli olarak belirlediğimiz futbolcuların kendilerini göstermelerine fırsat verecek bir takım olması gerekir.

Trabzonspor’un hem ekonomik olarak hem de sportif olarak başarılı olabilmesi için tek çaresinin genç futbolcular a yapılacak yatırımlardır. 1461 Trabzon, Trabzonspor’un hem altyapısıydı hem de oynadığı futbol ve elde ettiği başarılarla Trabzon futboluna sempati duyulmasını sağlıyordu. Maliyetsiz, genç ve gelecek vadeden futbolcular 1461 Trabzon’da vitrine çıkabiliyordu. Trabzonspor’da oynayan genç futbolcuların şuanda böyle bir şansı yok. Yetenekleri olan ve gelecek vadeden birçok futbolcu bu nedenle belki de kaybolup gidecek. Trabzonspor’da önemli işlere imza atan başkan Ahmet Ağaoğlu’na çağrım Trabzonspor’a hizmet edebilecek ve Türkiye liglerinde mücadele eden 1461 Trabzon gibi bir kulüp kurulmasıdır.

Liverpool’dan transfer edilmesi gündemde olan Sturridge ile ilgili de Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na açık çağrımdır. Kulüp olarak yıllardır yaşadığımız tecrübelere dayanarak ifade etmek isterim ki yıldız olarak nitelendirilen maliyetli futbolcular Trabzonspor’a hiçbir zaman fayda sağlamamıştır. Geçtiğimiz sezon ne yapmışsak bu sezon da onu yapalım. Elimizdeki genç yeteneklere şans verelim ve onlara güvenelim. Trabzonspor’un başarısı Hüseyin, Yusuf, Abdülkadir ve Uğurcan gibi futbolcularla olacaktır. Biz Türk futbolunda bir ekolüz. Diğer takımlar Trabzonspor’u örnek gösterirken biz maliyetli futbolcu transferleri yaparak başka kulüplere benzemeyelim.