Geçen sezon Süper Lig’den TFF 1. Ligi’ne düşen ve bu ligin ilk 4 haftasında da 4’te 4 yapan Yeşil-Mavili Atmacalar’ı bu kez de Gakkoşlar vurdu. Hem de feci bir şekilde.

Son deplasman maçlarında berabere kalan Elazığspor ile Çaykur Rizespor, Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi ve gülen taraf ev sahibi Elazığspor oldu.

Bordo-Beyazlılar, ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 3-1 galip ayrılarak 14 puana yükseldi ve böylece ilk iki iddiasını sürdürmüş oldu.

Canlı gözle izlediğimiz Çaykur Rizespor,  bu maçta adeta tel tel döküldü. Yeşil-Mavililer’de sadece penaltı golünü atan Samudio ve Recep Niyaz ayakta kalabildiler. Bu iki ismin gayretleri de puana yetmedi. Kaptan Kweuke ve ikinci kaptan Orhan ise neredeyse sahada yoktular. Peki kaleci Gökhan’a ne demeli. Her maçta 3-4 gole izin veriyor. Binlerce kilometre uzaktan bu maça gelen Yeşil-Mavili taraftarlar, maçı gözyaşları halinde izlediler.

İzlediğimiz bu maçta Yeşil-Mavili futbolcuların son haftalarda aldığı skorlarla Hikmet Karaman’a adeta, “Seni artık istemiyoruz hocam” der gibiydiler.

Bu arada 4 yıldır Atmacaların Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın özel uçak yolculuğunda halen daha geçen Trabzonspor-Bursaspor maçını taşıması ve bu maça müdahale edememesi hem şaşkınlığa hem de tepkilere neden oldu.

Gelecek hafta Samsunspor’u konuk edecek olan Yeşil-Mavililerde her an teknik direktörlük değişikliği olabilir. Öte yandan tüm mesaisini Çaykur Rizespor için seferber eden yeni başkan Hasan Kemal Yardımcı’nın maç sonrası üzgün hali ise unutulacak gibi değildi.

Liderlikten beşinci sıraya kadar inen Çaykur Rizespor için de “zor dostum zor” ifadesini kullanmadan edemeyeceğim.