Hakemlere kabahat bulunmasını baştan beri oldum olasıya karşı olmuşumdur.
Zira bu seçenek oyuncunun, teknik adamın sonrasında da seyircinin takımına olan ilişki ve konsantrasyonunu olumsuz yönde etkiler.
Şimdi bakın bizler daha oyun hakkında teknik yönden eleştirilerimize geçmeden yapılan bariz veya kasti hakem hatasına takılıyoruz....mecburen.
Oyunun son dakikaları galibiyetimiz garanti, üç puanın geçen haftaki üç puana cemi ile elde var altı puan derken, herif olmadık faulle hayallerimizi, bırak evimizi yıktı. Artık bundan sonraki süreç yöneticilerin
bileğinin gücüne kalmış demektir.Sadece şunu vurgulamak isterim ki bu hakemin Trabzonspor’a yaptığı bir değil iki değil.
Şimdi gelelim takımın seyrine.

Buradailk göze batan nokta ki genelin bu konuda fikri aynı gibi “Yusuf’un Rodellaga arkasında kaleye yakın veya ortada oynatılmayıp Trabzonspor’un gol yollarının bir nebze daha etkisiz bırakılması.” Evet, Yusuf
burada yarım performansla kullanılmıştır.Acaba ortada Sosa ile arasında bir tercih mi yapılmak istendi veya ikisinin aynı kulvarda olmasının tenakuz veya uyumsuzluk yaratacağı mı düşünüldü bu bize meçhul. Bunun en doğru cevabı elbet Ünal hocada saklıdır. Bunu okuyup ona göre karar vermek ona düşer. Fakat netice itibarı ile “Yusuf yarım performansla kullanıldı”
Geçiyorum burayı.

Takımın umumi görüntüsü “Gittikçe düzeliyor” noktasında idi. İdi dedim ta ki son dakikada yenilen gol işleri veya mevcut fotoğrafın görüntüsünü fulü hale getirdi. Belki de sanaldır.Yine bu görüntüye aldanmadan
“Takım olma yolunda ilerliyor”tabirini kullanabiliriz.

Savunma konusunda “Epeyce toparlandık”derken yine o mahut son dakika bizi tereddüde sevk etti. Neden bu denli basit veya karambola dayalı dikkatsizle iki ile gol yedik? Bu da cevaplanması gereken bir sual. Ortasahada Sosa belki de geldiği ilk maç hariç diğer maçlardan daha derli toplu ve etkili oynadı. Sosa’dan bahsettik. Zira Trabzonspor taraftarı ondan çok şeyler bekledi. Ama ne yazık ki hep eleştiri oklarının hedefinde
Sosa oldu. Umarız bundansonra hep böyle oynar...en azından.Ha bu arada Onur’un ilk golde ki hatası veya dikkatsizliğini de ıskalamayalım.
Ama bence Ünal hoca Rodellaga’nın bir miktar daha geriden desteklenmesinin yollarını aramalıdır.Nasıl? Derseniz onu da kendisi mevcut oyuncular içerisinde buraya kiminle destek verileceğini en iyi bilen kişi olması sebebiyle ona bırakmak gerekir.
Neticede alınan bir puan rutin olarak deplasman konjonktür içerisinde “Bereket versin” olarak nitelenir.Fakat bu takımın bu gibi maçlarda hakem idi, seyirci idi, ayağım kaydı, hakem puanımızı çaldı ..vs bahanelerine uğramadan ne yapıp edip üçer puanları keseye cukkalaması gerekir, gerisi hikaye.
Bundan sonra daha iyi olur temennisi ile haftaya eyvallah diyelim.