Kendi saha ve seyircisi önünde sezonun ilk maçına çıkan Trabzonspor, ilk yarıda oynadığı futbol ve ilk yarım saat içerisinde attığı gollerle hayat buldu.

Bu müsabaka hem teknik heyet hem yönetim hem de camia için büyük önem taşıyordu. İleriye yönelik güven verme adına önemliydi. Bunu bilen Teknik Direktör Ünal Karaman, takım içerisinde ilk operasyonunu yaptı.

İbanez’in yerine Novak, Kucka’nın yerine Olcay, Mustafa’nın yerine ise Hosseni’yi alarak müsabakaya başladı. Daha diri güvenli bir takım izledik ilk yarıda.

Trabzonspor Rodallega’nın ve Olcay’ın ayağından üç gol atarak üç puanı ilk yarıda garantiledi.

İkinci yarıda skor rahatlığını kullanarak daha ılımlı, olumlu futbol oynaması beklenen Bordo-Mavililer, tam tersine skoru koruma çabası içerisinde oldu. Ortaya uyutan bir futbol çıktı.

Konuk takım Sivasspor zaman zaman Trabzonspor kalesine gelse de skoru değiştirecek hamleler yapamadı.

Sonuç olarak Trabzonspor’u izlemek için gelen taraftarlar stadyumdan mutlu ayrıldı.

***

Aslında maç içerisinde güzel hareketler de vardı. VİRA grubunun Gökhan Kılıç için yaptığı görsel tanıtım alkışlanmalı. Biz de kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Abdülkadir’e faul yapan Medjani’nin kendisini yerden kaldırarak öpmesi ise alkışlanmalı.

Burak Yılmaz’ın saha kenarında Abdülkadir Ömür’e duran toptan taktik vermesi takımı sahiplenmesi adına alkışlanmalıydı.

Yusuf Yazıcı’nın oyundan çıkarken yerini Kucka’ya bırakırken kulübeye yönelik yaptığı hareket doğru değildi. Daha yolun uzun be çocuk bunlara gerek yok.

Teknik açıdan bakarsak bence Rodallega-Burak Yılmaz değişikliği erkendi. Burak hazır değil son 10 dakika 15 dakika oyuna girebilirdi. Ofsaytta kalma alışkanlığını hala bırakmış değil. Her şeye rağmen üç puanlı gece güzeldi.