Teknik Direktör Ünal Karaman, beklendiği gibi BUGSAŞ karşısında ligdeki son Antalya maçının 11’inde yer almayan futbolculara görev verdi. Yani köklü bir değişiklik yaparak oynamayanları oynattı. En doğrusunu yaptı. Hem onları görme şansı yakaladı hem de oyuncular kendilerini gösterme fırsatı buldu. Bu açıdan verimli bir maç olduğunu düşünüyorum.

Özellikle hiç forma giymeyen Uğurcan, Murat Cem, Semih ve Hüseyin için.

Bu oyuncuların dördü de alt yapıdan yetişmiş. Batuhan, Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür ve Zeki de bunlara dahil. Son dönemlerde bakıldığında sadece Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı ön plana çıkmış. Dünkü maçta forma giyen isimler oynamadıkları için fazla tanınmıyor.

BUGSAŞ maçı bu nedenle gelecekleri için önemliydi. Sahaya çıktılar ellerinden geleni yaptılar. Hiç de sırıtmadılar. Murat Cem, kendine güveni, topu sürmesi, ikili mücadelelerdeki üstünlüğü, ayakta kalması ve sürekli kaleyi düşünmesiyle dikkat çekenlerden oldu. Savunmadaki Hüseyin Türkmen’de kendini çok iyi geliştirmiş. Hem fizik olarak hem teknik olarak. Ünal hocanın aklına savunmada sıkıntı yaşadığında ilk bu isim gelmeli.

Abdülkadir Parmak da bence dünün iyilerindendi. Her iki golün başlangıcında da genç yetenek vardı. Genel olarak baktığımızda yedekler iyi bir maç çıkardı. İlerleyen kupa maçlarında tabi takibe göre kadro değişecektir ama BUGSAŞ maçında forma giyen oyuncular gösterdi ki görev verildiği zaman oynamaya hep hazırlar. Ünal hoca gençleri iyi motive ettiğinde rakip kim olursa olsun bu futbolcuların üzerine gidilmelidir.

Önceki akşam pilot takım 1461 Trabzon ve yine güzide temsilcimiz Yomraspor’un aldıkları sonuçlar ve oynadıkları futbol bunun açık örneğidir.

Alınan galibiyet ve gelen tur sevindirici. Umarız ligdeki düşüş de bu hafta Bursaspor karşısında son bulur.

Unutmadan, Antalyaspor karşısında hakem kurbanı olarak kupanın dışında kalan Yomraspor ve Bursaspor’u eleyerek yoluna devam eden 1461 Trabzon’u tebrik ediyorum. 3.Lig’deki temsilcilerimiz Trabzon’un Türkiye’nin futbolun başkenti olduğunu bir kez daha gösterdiler ve gururumuz olmuşlardır. Buradan yola çıkarak alt yapılarımıza destek ve değer verip kendi çocuklarımıza sahip çıkarsak çok uzun değil sayın Trabzonspor kulübü başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun da dediği gibi 3-4 yıl içerisinde Trabzon eskiden olduğu gibi Türk futboluna damgasını vuracaktır.