Sayın bakanım, ben deniz 45 sene boksun içinde olan bir spor adamıyım.

Bunun 25 senesi Türk Boks milli takımın başında geçmiştir. Bu süre içinde herkes bilinmektedir ki, Allah'ın izniyle büyük başarılara imza attık.

Sayın bakanım konu şu; Türkiye genelinde ve Trabzon ilinde 3 sene 5 sene boks yapan ilkokul mezunları, defalarca antrenör olabilmek için bakanlığa dilekçeler yazmalarına rağmen, müspet yada menfi cevap alamadıklarından basın yardımıyla size ulaşmayı benden istemektedirler. Antrenör olarak boksa hizmet etmek isteyen ilkokul mezunları illerinde ve ilimizde boks kulüp açıp birinin ve öbürünün belgesiyle boksa hizmet vermeye çalışmaktadırlar. Yukarıda da belirttiğim gibi benden yardım istemektedirler.

Sayın bakan, birkaç sene önce ben 15 sene antrenör kursları veren bir kişi olarak biliyorum, değil üniversite mezunu lise mezunu dahi bulamazdık. Bu gençlerin boksa antrenör olarak hizmet edebilmeleri için bir defaya mahsus boks yapmış ve fakat eğitim durumları ilkokul mezunlarına 1. kademe antrenör kursları açıp onları boksa kazandıramayız mı? Siz de biliyorsunuz ki şöyle bir şart konabilir. Bu ilkokul mezunlarının 2. kademeden yukarı çıkmamaları şartıyla antrenör olabilmeleri için sizlerden yardım istemektedirler.

Türk boksunun dünya boksu ile yarışabilecek duruma gelebilmesi için altyapıdan gelen, yani birkaç sene boks yapan kişiler, hiç boks yapmayıp lise ve üniversite mezunu gençlerden daha verimli olacaklarını düşünüyorum şu da yanlış anlaşılmasın lise ya da üniversite eğitimi almış boks yapan kişiler tabi iki tercihimizdir. Ama bakıyorsunuz bu tip eğitim almış kişiler başka mesleklere yönelmektedirler.

Siz de bir spor bakanı olarak duyarlı olacağınızı umarım.