Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, toplantıda partililerinin sorularına yanıtlar verdi. Sorular üzerine doğalgaz çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un yüzde 60’ına doğalgaz ulaştırmış bulunmaktayız. 2016 hedefinde yüzde 75’ine ulaşmayı amaçlamakta planlamaktayız. 60 bin iş yeri ve konutun önüne doğalgaz getirmiş durumdayız. Bu 60 bin ünitenin yüzde 60’ı abone oldu ve doğalgaz kullanıyor. Bu oran eskiden yüzde 50 idi. Şimdi yüzde 60’a çıktı ama en azından kullanım oranı yüzde 80’e çıkması lazım. Doğalgazda tüm yıl boyunca artık çalışma devam ettirilecek. Böylece 2016 sonunda Trabzon’un yüzde 75’ine doğalgaz getirmiş olacağız” dedi.
değerlendirmelerde Trabzon’un mutlaka Eynesil’den Of’a kadar Güney Çevre Yolu’nu kazanması gerektiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Güney Çevre Yolu, yapmakta olduğumuz Kanuni Bulvarı ve diğer yerleşim yerlerinin bin ila beş bin metre güneyinden geçecek şekilde kurgulanmalıdır. Bunun için Güney Çevre Yolu Projesi tarafımızdan gözden geçirilmekte ve Karayolları’nda tarafımızdan çalışılmaktadır. Şimdi ki işimiz Kanuni Bulvarı’dır. Bu yol 24 km’dir ve bu şehre hayat verecek olan yatırımdır. Zira şehrin içinin dışarı ile bağlantısını sağlayacak olan, şehre çok büyük soluk aldıracak olan yoldur Kanuni Bulvarı. Ancak istimlâk bedelleri bizleri son derece zor durumda bırakmaktadır. Bu konuda çok zorlanmış bulunmaktayız. 1,5 katrilyona bu işi bitirsek artık çok mutlu olacağız” diye konuştu.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, 7 Haziran seçimlerinin ardından 1 Kasım seçimlerinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Çok yoğun bir süreç yaşadık. Çok yoğun bir tempoda çalıştık. Bunun neticesinde 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49.5 oy alarak tek başına iktidara geldik. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ortadan kaldırdık” dedi.
AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı’nda katılımcılara seslenen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Hepimiz elimizden ne geliyorsa onu yaptık. Neticesini de Cenab-ı Allah bizlere nasip etti. Biz, çalışmayı ibadetle kıyaslayan bir dinin mensuplarıyız. Her şeyi dört dörtlük yaptığımız iddiasında değiliz ama samimiyetimizden hiç kimsenin şüphesi yoktur. Bu davada samimiyiz, yaşadıkça var oldukça da sonuna kadar tüm bu samimiyetimizle birlik
Editör: Haber Merkezi