“Bu vatan hainlerini, bu safraları bu kadim tarihi olan millet geçmişinde olduğu gibi atmayı bilir”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi  Gümrükçüoğlu bildirge yayınlayarak gündeme oturan akademisyenlere sert dille tepki gösterdi. Gümrükçüoğlu “Etnik kökenini, dilini, dinini, meşrebini, mezhebini ayırt etmeyen insan sevgisi ve uygarlığın vatanı bir ülkede yaşıyoruz. Biz tüm bu değerlere sahipken altını çizerek söylüyorum akademisyenim diye geçinen vatan hainlerinin bu ülkenin, bu milletin gelişmesine karşı sergiledikleri hainliklerinin beş para etmeyeceğini çok açık ilan ediyorum” dedi.

Bir grup sözde akademisyenin Türkiye Cumhuriyeti  Devleti’nin bölücü terör örgütüne yönelik Güneydoğu’da başlattığı mücadeleye karşı yayınladığı bildiri büyük tepkilere neden olurken, Trabzon’da bugüne kadarki en sert açıklamayı Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptı. Milletin de hislerine tercüman olan Gümrükçüoğlu, bildiri yayınlayan akademisyenleri, “Beş para etmez vatan hainleri” olarak yorumladı. İşte Başkan Gümrükçüoğlu’nun açıklamaları:

78 MİLYON OMUZ OMUZA KENETLENECEĞİZ
Biz bu vatanın ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün siyasi hareketiyiz. Biz tarihimizin siyasi hareketiyiz. Biz bu kadim kültürün vatanı ve milletiyiz. O bakımdan insanın hayatını hiçe sayan hunhar katillerle, vatan hainleriyle 78 milyon insan olarak omuz omuza kenetlenerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiçbir saldırı hiçbir katil bizi insanlık, barış, medeniyet yolundan, attığımız adımlardan hiçbir şekilde geriye itemeyecektir.

AKADEMİSYENİM DİYE GEÇİNEN VATAN HAİNLERİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” anlayışını taşıyan, bu manada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi “Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet” diyen ve bunu diyenlerin etnik kökenini, dilini, dinini, meşrebini, mezhebini ayırt etmeyen insan sevgisi ve uygarlığın vatanı bir ülkede yaşıyoruz. Biz tüm bu değerlere sahipken akademisyenim diye geçinenlerin ben akademisyenliklerini saymıyorum. Altını çizerek söylüyorum akademisyenim diye geçinen vatan hainlerinin bu ülkenin bu milletin gelişmesine karşı sergiledikleri hainliklerinin beş para etmeyeceğini çok açık ilan ediyorum.

ULUSLARARASI EMPERYALİSTLERİN UŞAKLARI
 İnsan sevgisiyle dolu, uygarlığı şiar edinmiş bu millet, yani 78 milyon insan bu vatanın birliğini istiyoruz. Tek vatan, tek bayrak, tek millet ortak paydasını kabul ediyoruz. Herkesi insan sevgisiyle kucaklayan; mezhebi, meşrebi, dini, etnik kökeni ne olursa olsun kardeş kabul eden anlayış ile hareket ediyoruz. Hunharca insanları katleden, katletmek için bombalamaktan tutun da çoluk çocuk yaşlı ihtiyar demeden herkesi yerinden yurdundan etmekten kaçınmayan, uluslararası emperyalistlerin uşağı olanları,  ben akademisyenim diyenlerin savunmaya çalışması onlar gibi vatan hainliğinden başka hiçbir şey değildir.


MİLLETİMİZ SAFRALARI ATMAYI İYİ BİLİR

Açık açık ilan ediyorum. Vatan hainlerini, bu safraları bu kadim tarihi olan millet, geçmişinde olduğu gibi atmayı bilir. Yok etmeyi bilir. Etkisiz hale getirmeyi bilir. Var da saymaz. Bu aziz millet ne yapacağını bilir. Asker evlatlarımız, polis evlatlarımız, emniyet güçlerimiz, kamu kurum kuruluşlarımızda görev yapan diğer memurlarımız, vatandaşlarımız hayatını bu uğurda seve seve feda ediyor. Hepsinin mekanı cennettir. Hepsi şehittir ve o şehitlerimizi gönülden rahmetle anıyoruz. Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu aziz millet bir bütün olarak onların en yakınları kadar kendini onlara yakın hissediyor. Bir kardeşimizin, bir ailemizin evladı şehit olduğunda benim evladım şehit olmuştur diye kabul eden bu aziz milletimize, sabırlar temenni ediyor ve sonuna kadar bu mücadelenin insanlık için, medeniyet için, uygarlık için devam ettirileceğini söylemek istiyorum.

ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINI UNUTMAYACAĞIZ
Kim hunharsa, kim teröristse ve terör kimden, nereden gelirse gelsin hepsini lanetliyorum. Müslüman’ım diyen insanların günahsız insanları katletmesi, ortaya bir terör koyması diye hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Ne yüce dinimizde ne de bugüne kadarki tarihimizde böyle canilik söz konusudur. İslam barış dinidir, kardeşlik dinidir. Hz. Muhammet ‘gül peygamberi’ diye anılır. Sevgi, kardeşlik peygamberidir. İslam ‘Bir insanı katleden bütün insanlığı katletmiş gibidir’ diyerek insan hayatına o kadar önem veren prensibi bütün dünyaya haykıran bir din. Biz bütün dünyaya İslam kardeşlik dinidir, barış dinidir anlayışını yaşatanlar olarak herkesi kucaklamaya hazır olduğumuzu yine göstermeyi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin yeri bizim kalbimizdir, gönlümüzdür. Bizler onların hatırasını unutmadan yolumuza devam edeceğiz. Allah’ın izniyle bu aziz milletin yolu açıktır. Yolumuza çıkan zebanileri de nasıl tepelediğimize millet şahittir. 
Editör: Haber Merkezi