Trabzon’un Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesi’nde Karayolları tarafından yapılması planlanan ve uzun süre tartışmalara neden olan köprülü kavşak projesi ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu konuyla ilgili sürekli Ankara ve Trabzon arasında mekik dokurken, Kaşüstü’yle ilgili çeşitli projelerin masaya yatırıldığı ancak hiçbirinin o bölgeye uymadığı için projelerin yırtıldığı öğrenildi.
BİZİM DE İSTEDİĞİMİZ...
Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ı bakanlıkta ziyaret etmişti. Ziyarette yine Kaşüstü’nün gündeme geldiği, Bakan Binali Yıldırım’ın da Trabzon heyetine ‘O bölgeye DAL-ÇIK uygun’ görüşünü sunduğu belirtildi. Konuyla ilgili konuşan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “Bizim de istediğimiz ve yapmaya çalıştığımız DAL-ÇIK. Bu olasılık yüzde 90” dedi. Sağıroğlu ilçesinde yapılması planlanan diğer projeler hakkında da önemli bilgiler verdi.
PLAN TADİLATI
HAZIRLANIYOR
Kaşüstü’nde yapılması planlanan 3 bin 200 kişilik dev yurt ile ilgili de açıklamalarda bulunan Sağıroğlu, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün talep yazısı geldi. Yarınki toplantıda plan tadilatı ile ilgili tarım alanı görüşünü alıp yarın Tarım Bakanlığı’na gideceğiz. Onun da olurunu alıp plan tadilatını önce Yomra Belediye meclisine ardından da Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıyacağız. Bu projenin işlemleri yürüyor” dedi.
HER TÜRLÜ SOSYAL
DONATI OLACAK
Sağıroğlu, dev proje için çalışmalarda sona gelindiğini dile getirerek “Biz de bu projenin prosedürlerini hazırlıyoruz. 2016 yılı yatırım programına alınmış. Bu projenin ihalesini yetiştirmeye çalışacağız. Bu öğrenci yurdu Türkiye’nin en büyük yurdu olacak. 3200 kişilik bir kapasitesi olacak. Her türlü sosyal donatıya sahip olacak 30 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. Bu yurt bittiğinde istihdama da katkısı olacak” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi