1994 yerel seçimlerinde Eminönü belediye meclisine giren Erdoğan Bayraktar Büyük şehir’e başkan olan Recep Tayip Erdoğan'ın isteği üzerine KİPTAŞ başkanlığına getirilir.
Burada binlerce insanı ev sahibi yaptıktan sonra, yeni belediye başkanı Ali Müfit Gürtuna ile yolları ayırır.
Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek’in isteği üzerine Metropol A.Ş'nin başına getirilir. 2002’de Başbakan Abdullah Gül tarafından TOKİ'nin başına getirilir. Bayraktar, Başbakanlığa Tayyip  Erdoğan gelmesiyle direkt kendine bağladığı TOKİ bir yıl içinde resmen uçar!
Ülke çapında 330 şantiye kurarak  kentsel dönüşümler, hastaneler, evler, parklar, karakollar kurar. İnanılmaz işler yapar!..
Türkiye resmen şantiyeye döner!..
TOKİ  Bayraktar'ın başkanlığında  adını  sadece Türkiye'ye değil Avrupa'ya duyurur..
Trabzon ayağında  ise Zağnoz-Tabakhane ile şehir resmen sıçramaya başlar!
Yani TOKİ Bayraktar ile tarih yazar!..
400 bin konut dile kolay..
10 yıl sonunda  2011 genel seçimlerine giderken Başbakan Erdoğan kendisine 'TOKİ başkanlığından ayrılmayı düşünüyor musun?' diye sorarak vekillik işaretini verir.
Başkan Bayraktar 'Ben bir makamda beş yıldan fazla kalmayı doğru bulmuyorum, bu nedenle ayrılmak istiyorum'  der. Başbakan 'Ne yapmayı düşünüyorsun?'  deyince  'Piyasadan geldim yurt dışında özellikle Arap dünyasında inanılmaz bir çevre edindim, gidip orada iş kurup buradan bir çok iş adamını götürürüm' der. 
Bunun üzerine  Başbakan kendisine ‘Bu devletin, bu milletin sana ihtiyacı var, milletvekili olmalısın. Allah ömür verirse parayı sonra kazanırsın’ deyince istifasını sunar ve 'Benim hizmet noktam doğup büyüdüğüm topraklar Trabzon' der ve Trabzon milletvekili adayı olur.
Başarılı bir seçim süreci geçirir. Ardından kurulan hükümette  Çevre ve Şehircilik Bakanı olur.
TOKİ Başkanlığındaki başarısını Bakanlığa da taşır. Yepyeni bakanlığı  yeniden inşa eder, bir taraftan da Türkiye’ye hizmet noktasında el atmadığı yer kalmaz!.TOKİ'deki hizmet kervanı Çevre ve  Şehircilik Bakanlığında da yürür..
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hizmet noktasında 61. hükümetin 1 numaralı bakanlığı olur!..
Şehirler, ilçeler, beldeler köyler tanışmadığı hizmetlerle tanışır, ister iktidar partisinden ister muhalefetten olsun ayrım yapılmadan bütün belediyeler başta iller bankası olmak üzere inanılmaz destekler alırlar.
Yani gerek TOKİ'nin gerekse de Çevre ve şehircilik bakanlığının Erdoğan Bayraktar dönenimi unutması mümkün değil..
Çünkü iş bilenin kılıç kuşanın misali gibidir. Bir siyaset adamı değil hizmet adamı  gerçeği ortadadır.
Ama Trabzon ne yazık ki onun değerini bilmez.. İyi niyeti suistimal edilir..
Başka bakanların karşısında el pençe durulurken zamanın valisi Kızılcık kendisini  eşofmanla, belediye başkanı Gümrükçüoğlu tişort ile  karşılar.
Aldırmaz arkasını döner ama devletin bakanına yapılan bu nezaketsizliği de görmemezlikten gelmez, danışmanlarına 'Beni karşılamaya gelmesinler' talimatını verir. Bu arada son derece uyumlu çalışan Of İlçesi’nin kaymakamı ve  emniyet müdürü görevden alınır. Bakan Bayraktar bu olanlara aldırmaz gibi görünür.
Ancak bu şehrin belediye başkanı, 'en büyük projem' dediği Çömlekçi’ye, Bakan Bayraktar'a bağlı Kentsel Döşüm Genel Müdürlüğünü devreye sokmamak için TOKİ'nin kapılarını aşındırır. Ama bir şey yapamaz. Başkan Gümrükçüoğlu bu kez  partinin seçimlerini organize etmeye çalışırken, önce merkez ilçe başkanı Zeki Kavanoz’un  alacağı seçimi iptal ettirip ardından yapılan kongrede  Temel Altunbaş'ı getirir.. Sıra il başkanı Dr. Adnan Günnar'a gelince devreye giren Bakan Bayraktar, Günnar’ın rakipsiz seçime girmesini sağlayınca Gümrükçüoğlu ile resmen karşı karşıya gelir.
Mütevaziliği elden bırakmaz Bayraktar! 17 Aralık’ta yakınlarının haksız ve hukuksuzca gözaltına alınmasına kendisinin üç bakanın katıldığı kumpasa sokulması ve hak etmediği şekilde istifa etmesi nedeniyle  büyük üzüntü yaşar.(mahkeme kararı ile suçu olmadığı görülür) 30 Mart seçimleri için Trabzon'a gelerek  sessiz ve derinden nokta ziyaretler yapıp Gümrükcüoğlu'na destek verir. Başkan kendisine destek veren  ve seçimlerde arkasında olan asıl kahramanın kim olduğunu o söylemese de millet biliyor.
Uzun lafın kısası..
Trabzon, özelliklede partisi ve başkanlar  Bayraktar'ı çok arar, arıyor da!..
Baksanıza gelen de giden de yok artık!..
Editör: Haber Merkezi