Arsin OSB Yönetimi’ni ve OSB’deki fabrikaları ziyaret eden Büyükelçi Workneh, özellikle gıda sektöründe işleme ve değerlendirme ile tekstil, maden, deri ve inşaat gibi sektörler için Etiyopya’nın fırsatlarla dolu olduğunu söyledi. Büyükelçi Workneh “Etiyopya Afrika’nın en yüksek büyüme oranına sahip ülkesi. Ülkemizin nüfusu 95 milyondur ve geç nüfus oranımız fazladır. Etiyopya’da kayıtlı 300 Türk şirketi bulunmaktadır. Şu an yapımı devam eden 18 adet organize sanayi bölgemiz mevcut. Bu yeni kurulacak OSB’ ler tamamen tarıma dayalı üretimin yapılacağı alanlar olacak. Etiyopya ve Türkiye arasındaki ilişkilerimizi geliştirmek temel hedefimizdir” dedi.
Toplantıda söz alan Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Baştürk ise Arsin OSB’ ye gerçekleştirdikleri ziyaretlerinden ötürü Etiyopya Büyükelçi Ayalew Gobezie Workneh ile Ticaret Ataşesi Terefe Haile Eggu’ ya teşekkürlerini sundu.
Trabzon Arsin OSB’ de üretilen ürünler hakkında detaylı bilgilendirmede bulunan Baştürk, "Afrika pazarı Türkiye açısından önemli bir o kadar da değerlendirilmesi gereken bir pazar. Trabzon Arsin OSB’ de üretim yapan sanayiciler olarak daha önceki yıllarda Afrika’ya iş gezisinde bulunmuştuk. Etiyopya’ya da yapılacak bir gezinin oradaki fırsatları anlamak, yabancı yatırımcılara sağlanan destek ve teşvikleri yerinde izlemek adına faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) gezen Etiyopya'nın Türkiye Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh ve Ticaret Ataşesi Terefe Haile Eggu, Trabzon Silah Sanayii’nde (TİSAŞ) üretilen silahlara hayran kalırken, yetkililerden üretim hakkında bilgi aldılar.
Editör: Haber Merkezi