İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu mahallelerine hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıda, Şucaiyye mahallesinde en az 40 kişinin katledildiği, yaklaşık 400 kişinin yaralandığını bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara saldırısının üçüncü günü aynı zamanda saldırının en kanlı günü oldu.
 
İsrail ordusu sabah saatlerinde Şucaiyye'ye girdi. Adeta bir katliam yaptı. Şu ana kadar 40'tan fazla ölü, 400'e yakın yaralı olduğu ifade ediliyor. Katliam sırasında hayatını kaybedenlerin tamamının sivil olduğu belirtilirken, Hamas ve İslami Cihad birliklerini bölgeye girmesiyle birlikte göğüs göğüse çatışmalar yaşandığı öğrenildi.
 
İSRAİL ATEŞKESİ REDDETTİ
İsrail askerlerinin ise yaklaşık 20 kayıp verdiği söyleniyor. Ancak Şucaiyye'de Hamas 3 saatlik bir ateşkes talep etti. Sadece cenazeleri çıkarmak ve yaralıların tahliye edilmesinin teklif edildiği ateşkes İsrail tarafından reddedildi.
 
AMBULANSLAR VURULDU GAZETECİLER ÖLDÜRÜLDÜ
Bölgeye giden ambulansların vurulduğu bilgisinin yanında bölgeden haber geçmeye giden bazı gazeteciler öldürüldü.
 
40 ÖLÜ 400 YARALI
Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin doğu mahallelerine düzenlediği saldırıların ardından ölü ve yaralıların bölgeden çıkarılma işleminin devam ettiğini dile getirerek, "İlk belirlemelere göre saldırılarda 40 kişi hunharca öldürüldü, yaklaşık 400 kişi ise yaralandı" dedi.
Editör: Haber Merkezi