Aydın,  Kayseri‘de bir düğün salonunda partililerle bir araya geldi.  Koray Aydın, burada yaptığı konuşmada, MHP’nin iktidar zamanının geldiğini belirterek, önlerindeki kongreyi bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

Aydın, şunları söyledi:

“Ancak ilk düğmeyi de doğru ilikleyerek MHP’yi doğru konumlandırabilmek gibi bir vazifemizin, bir görevimizin olduğunun da farkındayız. Biz diyoruz ki MHP, bir kişiyi gönderip yerine yeni bir kişiyi getirerek problemlerini çözemez. MHP’nin dünyanın gidişatın uygun kendi dili ve üslubunu oluşturarak, sözü olan, sözünü yerine getirebilmek için halkla buluşabilen, dinamik, canlı, hareketli bir hale dönüştürülebilmesi için yeniden yapılanması lazım. Bir kurumu, bir vakfı, bir şirketi, bir siyasal partiyi yeniden yapılandırmayı düşünüyorsanız, önce onu iyi tanıyacaksınız. Çünkü tanırsan, bilirsen yönetirken sormazsın. Eğer tanımıyor, bilmiyorsan yönetirken sorarsın. Sorarsın da yönetemezsin. Çünkü MHP, yönetimi öyle kolay bir parti değildir.”

Koray  Aydın, parti içinde güven eksikliği bulunduğunu öne sürerek, “Bizim aramızdaki problemlerin en önemlisi güven eksikliği. Kimse kimseye güvenmiyor. Bu güvensizliğin yarattığı ortamın getirdiği isteksizlik, iliklerimize kadar işlemiş. Onun için harekete geçeceksek önce bu güven iklimini inşa edeceğiz. Neyle? Kuralını koyarak, tarifini yaparak. Tüzüğümüzü yazdık, Genel Başkana yüzde 5 kontenjan verdiniz, ‘geriye kalan bütün illerde parti üyeleriyle ön seçim yapacağız’ dersek, bunun sağlayacağı güven ikliminin o ilde meydana getireceği enerjiyi şöyle bir aklınıza getirin. Bunun yaratacağı enerji, bu hareketin dinamosu gibi çalışır” diye konuştu.

“Başarı endeksli büyüme modeline” geçeceklerini ifade eden  Aydın, lideri başarının koruyacağını, başarının olmadığı yerde problem ve tartışmalar yaşanacağını kaydetti.

Koray  Aydın, parti tüzüğünde milletvekillerinin ve genel başkanın görev süresini 3 dönemle sınırlamayı planladıklarını belirterek, “koltuğun yapışılacak bir yer olmadığını” anlattı.

Konuşmasının ardından partililerin sorularını da yanıtlayan  Aydın, olağanüstü kongre talebiyle açtıkları davanın duruşmasının 8 Nisan’da yapılacağını anımsatarak, “Mahkemeye deniyor ki, ‘Ben yasal haklarımı kullandım, 1/5 imzayı topladım, Siyasi Partiler Kanunu’nun bu emredici hükmüne rağmen işin muhatabı olan taraf kongreyi yapmıyor. Siz 3 kişi atayın, bu 3 kişi kongreyi yapsın.” Mahkeme bu kararı verirse, kongreyi bu 3 kişi yapacak. Mahkemenin amacı bu” dedi.

Koray  Aydın‘a, konuşması sırasında  Kayserispor kaşkolu hediye edildi.
Editör: Haber Merkezi