CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, İlçe başkaları il yöneticisi ve üyelerinde katılımı ile basın toplantısı düzenledi. Pekşen öncelikle Anakarada ki saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Pekşen Konuşmasında; herkesin birlik ve kardeşlik sergilemesi gerektiğini belirti.

Pekşen; “dün Ankara da gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet diliyorum. Terör karşısında asla yenilmeyeceğiz ispanyanın ve Fransa’nın yaptığını bizde yapabiliriz terörün bizi sokmak istediği kulvara girmeyeceğiz. “ dedi.
Pekşen;  terörün amacına hizmet etmeyecek şekilde davranılması gerektiğini belirti. Daha büyük bir birliktelik daha büyük bir kardeşlik sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

Pekşen,  Bu ülkenin artık Efkan ala ve Hakan Fidan il devam edemeyeceğini belirtti. Sürekli koalisyonu savunması ile ilgili olarak; Türkiye’nin bütün komşuları ile siyasi ilişkilerini kopardığını bütün komşuları ile ekonomik olarak büyük kaybettiğini sonrada buna Rusya’nın katıldığını Türkiye’nin şuan büyük ekomik kriz yaşadığını ve bütün bunların çözmek için el birliği ile bir geçiş dönemi yaşanması gerektiğini ve ülkenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

Pekşen  “parlamentonun derhal bu ülkenin gidişine kaderine el koyması gerekiyor.  Hükümetin Erdoğan’a rağmen ayağa kalkıp sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Avrupa tarihin büyük hatasını yaptı sanıyorlardı ki Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına doğru itersek Türkiye’nin yönünü Ortadoğu’ya çevirirsek AB olarak biz çok rahatlarız ama bugün gördüler ki dünya yeniden iki kutuplu hale döndü. Türkiye olmazsa AB’nin olamayacağını şimdi fark ettiler.” Dedi.

Pekşen, Türkiye’nin yeniden huzura çıkmak için musabıtıbak hükümetine ihtiyacı olduğunu belirtti. Haluk Pekşen Trabzon’la ilgili olarak bir dünya kenti teslim aldıklarını bugün Türkiye’de bile esamisi okunmayacak noktaya taşıdıklarını ve limanlardan transit ticaretin tamamı çekip gittiğini söyledi. Pekşen, Trabzon’un  yaş meyve- sebze ihracatında Rusya’ya yüzde 66 oranında kaybettiğini belirtti.Pekşen her yere yapılması için ruhsat verilen HES lerle ilgili olarak Artvin Rize nasıl direniyorsa öyle direnilmesi gerektiğini ve bu ilin yeniden dünya kenti yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi