Dünya medyasında fırtınalar kopuyor. Türk medyası ise sağır ve dilsiz. Bu tavrı görünce aklıma Araf suresindeki Cenab-ı Hakk’ın, “Andolsun, cehennem için de birçok cin ve insan yarattık ki kalpleri var, fakat onlarla anlamazlar; gözleri var, fakat onlarla görmezler; kulakları var, fakat onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir, hattâ daha da sapık... " ayet-i celilesi geldi.

İngilizlerin THE GUARDIAN gazetesi olayı “Infantino F.Bahçe’nin Ceza Almamasına Göz Yumdu” başlığıyla duyurdu. Belgeler ortaya koydu. Ayrıca İspanya'nın ünlü gazetesi Marca, Fransızların ünlü gazetesi L'Équipe yine aynı haberi manşetlerine taşıdı.

Ecnebiler hak gaspı karşısında adamlık gösterirken bizim yerli medya yukarıdaki ayette ifadesini bulan derin bir sessizlik içinde debelenip kaldı.

Biz bu işte bir fan fini fin fon olduğunu düşünüyorduk. Nitekim altından Infantino çıkınca ne de teşbihle örtüşen bir isim oldu değil mi? Hani bizim inancımıza göre insanların üstüne isimleri karakter olarak iz yapar. Bu Infantino denen düzen insanına da fan fini fin fonu andıran ismi çok yakışmış!

Bizim çalınan kupamızın üstünde ah var. Dört taraftar şehit verdik, şehadet var. Onur'umuzu kırdılar onur var, şeref var, haysiyet var. Mutlaka onu geri almalıyız. Şu bilinsin ki kıyamete kadar sürse Kudüs'ü Yahudi'ye bırakamayacağımız gibi kupamızı da şikecilere bırakamayız.

UEFA ipe niçin un serdi? Yine şike sürecinde yazılıp çizilmişti bu konunun ardındaki gerçekler. Kıbrıs'ta bir gizli buluşmadan bahsedilmiş, o buluşmada Şampiyonlar Ligi'ne Türkiye'den bazı koçum dediklerimiz sponsor olmuştu. Hem de 30 milyon Euro’luk bir sponsorluk. O sponsorluğun hangi morluklar için verildiği de ileriki yıllarda ortaya çıkar.

Tabi ortaya çıkan bu yeni belgeler FİFA süreci sürdüğü için elimizi çok güçlendirdi. "Şikeyi örtme, etkisini azaltma, hak teslimini yapmama" gibi gerçekler artık yorgan kabul etmez şekilde ortadadır.

Bence birilerinin daha daha ayıp yerleri ortaya çıkmadan malum takımdan puan silme, kupayı teslim etmesi koşuluyla aldığı paraları da faiziyle ödeyerek belki ligde tutulmasına bizim yöneticiler bir şey demez. Biz taraftarlar mı...

Yolu amatör ligdir diyoruz zaten.