Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Trabzon’un Rus işgali sırasında mühimmat deposu olarak kullanıldığı için halk arasında 'Cephanelik' olarak adlandırılan tarihi kulenin yanına yapılan ve uzun süredir tartışmalara neden olan yapı ile ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (Ombudsmanlık) yaptığı çalışmanın ardından tavsiye kararını açıkladığını söyledi.

Cephanelik’in yanına yapılan yapının usulsüz olduğu ve tarihi görüntüye zarar verildiği açıkça tespit edilmiş.

Ayrıca Ombudsmanlık, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Ortahisar Belediye Başkanlığı’na gereğinin yapılması için tavsiye kararını iletmiş.

Artık bu saatten sonra top Büyükşehir ile Ortahisar belediyelerinde.

Kimsenin gözünün yaşına bakılmadan artık gereği yapılmalıdır.

Gerekirse işletme sahibinin zararı karşılanarak tarihi Cephanelik’in yanında o yapı ortadan kaldırılmalıdır.

Zararın neresinden dönülse kardır.

Tarih ve turizm şehri dediğimiz şehrimize özde değil sözde sahip çıkalım.

Gelin hep birlikte şehrimiz için bu defa güzel işler yapalım.

Gelecek nesillerimize güzel bir şehir bırakalım.

Tarihi mekanların artık rant kapısına dönüşmesine izin vermeyelim.

Bu arada bu yapının yapılmasına kim ve hangi kurumlar ‘olur’ vermişse yazıklar olsun.

İşte eseriniz ortada. Kamu Denetçiliği Kurumu’da izin verdiğiniz yapının yanlışlığını da bir tokat gibi yüzünüze çarptı.

Şayet oradaki yapı yıkılacaksa ki inşallah yıkılır. Oraya yapılan israfın sorumlusu da sizlersiniz. Adam kayırma işi bırakılsın şehre sahip çıkılsın.

RAYLI SİSTEM BAKANLIKTA
EURO 2024’ü Türkiye değil Almanya kazandı. Türkiye ev sahipliğini kazansaydı Trabzon’da aday şehir olduğu için Hafif Raylı Sistem ve diğer yatırımlar hayata geçirilecekti.

Şimdi hem raylı sistem hem de diğer yatırımların akıbeti hayal mi olacak?

Bekleyip göreceğiz.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne çağrımız şu ki en azından Hafif Raylı Sistem Projesi hayata geçirilmeli. Trabzon bu projeyi bekliyor.

Ekonomik dalgalanma ve diğer sebepler bahane edilmeden bu yatırım ivedilikle hayata geçirilmeli. Şehrin bu yatırıma ihtiyacı var.

Hem trafik rahatlayacak hem şehrimizin marka değeri artacak.

Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkilimizden edindiğim bilgiye göre proje hazırlanıp Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na teslim edilmiş. Bu sevindirici bir gelişme.

İnşallah en kısa sürede proje hayata geçirilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu projeyi hayata geçirirse Trabzon’a en önemli yatırımlardan birini yapmış olacak.