Teknik direktör Ersun Yanal’ın,  cezası dolan kaleci Onur’u ilave ederek  sahaya deplasmanda Antalya’yı 3-0 mağlup eden 11’le çıkması elbette çok normaldi.

Zira , N’Doye- Rodallega ikilisinin forvette yer aldığı takım bir hafta önce başarılı olmuştu.

Lakin , Yanal’ın oyun şablonunda bir gariplik vardı ilk yarıda

**

Birbirlerine  yakın  oynadıklarında  hem kendilerinin randımanı artan, hem de takımın   sonuca giden güzel futboluna  direk  katkılar yapan  Olcay Şahan  ile Yusuf Yazıcı’yı  bir birinden uzaklaştırıp  birini sağaçığa, diğerini solaçığa atan  Ersun Hoca , Trabzonspor’un  koskoca bir 45 dakikayı heba etmesine yol açtı.

Çünkü bu oyuncuların oyuna ve sonuca olan katkılarından mahrum kalan Bordo-Mavililer, ilk yarıdaki doldur boşalt  futboluna döndü.

Göbekten ve geriden yüksek toplarla  aranan gol de bir türlü gelmedi.

Çünkü gol getirecek olgunlukta ataklar pek olmadı.

**

Sakatlanan Okay’ın yerine 40. dakikada  Castillo’nun  oyuna girmesi  ve de girmesi ve Yusuf Yazıcı ile Olcay’ın gerçek görevlerine dönmesiyle,  Trabzonspor  ikinci yarıda etkisini arttırdı.

Gol ha geldi ha gelecek bir görüntü çıoktı ortaya.

Zaten biri olsa arkası gelecek de, bu sefer de Rodallega faktörü çıktı ortaya.

Normalde dün akşam yakaladığı pozisyonlara göre  3-4 gol atacak yetenekteki  Kolambiyalı forvet, öyle topları heba etti ki, bugün ‘Ne olur beni bir hocaya okutun” dese yeridir.

**

Sonuçta. Serdar ve Aydın gibi iki hızlı açığıyla pozisyon yakalamaya çalışan ancak ana şablonu yarı alanında  mücadele ederek bir puan  kurtarmaya çalışan Gençlerbirliği  0-0’lık sonuçla amacına ulaşırken, kazansaydı  maç fazlasıyla 4’üncülük koltuğuna oturacak olan Bordo-Mavililer  iki puan kaybeden taraf oldu.