Çin Cumhuriyeti'nden dünyaya yayılan korona (covit-19) adındaki virüs dünya çapında can almaya devam etmektedir. Bu vahim durum karşısında, her devlet kendi durumuna uygun acil tedbirler almakta, tabi iki bizim devletimizde ilk günden beri yüksek düzeyde tedbirler almıştır. Bu acil durum karşısında kesinlikle insanlarında duyarlı olması lazım.

Biz de millet olarak bu alınan tedbirlere hem kendi sağlığımız açısından hem de milletimiz açısından harfiyen uymamız şarttır. En önemlisi halkın toplu bir şekilde gittikleri camilere ve diğer mekanlara gitmeme duyarlılığını yüksek düzeyde uygulamamız gerekir. Burada bu tedbirler almakla büyük ölçüde virüsten kurtulabilecektir.

İnşallah bu virüs belasını ülke olarak, insanlık olarak az bir zayiatla atlatabiliriz Covit-19 virüsüyle ilgili dünyada bir hayli spekülasyonlar yapılmaktadır. Şöyle ki; emperyal güçler. Çin ekonomisinin dünyada birinci sırayı aldığından biyolojik bir silah olarak vücuda getirip Çin ekonomisini dumura uğratmak için ortaya atıldığını, ama fakat bu olay lokal olmaktan çıkıp global duruma gelmiştir.

Hakikaten bu virüs Çin'de meydana geldiyse, bence tabi ki bir bilim verisine  dayanarak değil tahmin olarak orada meydana gelmesi çok normaldir. Çünkü; ben bizzat Çin' e gittiğimde orada lokantalarda ürkütücü manzaralarla karşılaştık. Aynı manzaraya dünyada Tayland'da rastlarsınız. Hiç bir milletin kabullenemeyen hayvanları yakalayıp bu devletler insanlarını beslemektedirler. İnsanlar tarafından asla yenemeyecek hayvanlardır. Bilim adamları zaman zaman yaptıkları açıklamalarda yarasa ve ismini tek tek sayamayacağım hayvanların orada yakalanıp yenmektedir.

Bir defa Çin lokantalarına gidip yemeklere baktığımızda inanın bir kaç gün normal yemek yiyemezsiniz bu mübalağa değil, bu 1.500.000 nüfuzlu ülkeyi sanıyorum öyle doyurmaktadırlar. Bunun neticesinde de dünyanın başına bela olan ölümcül covit-19 gibi bir virüsle karşı karşıya gelmektedir. İnşallah bu virüs belasını ülke ve insanlık olarak az bir zayiatla atlatırız.