Sosa takviyeli Trabzonspor Alanya maçından umduğunu bulamadı. Bu mağlubiyeti hazırlayan faktörler gözlemlendiğinde futbolcuların Galatasaray maçının psikolojik baskısını üzerlerinden atamadıkları görüldü. O saldıran, rakibi hataya zorlayan takım gitmiş yerine ürkek, ayakları sağlam basmayan bir takım gelmiş bu hafta.

İbanez  varken  sol bekte ısrarla Amiri’nin oynatılması kimsenin anlam veremediği bir tercih oldu. Amiri pek çok pozisyonda Nwakame’yle yan yanaydı. Atılan her uzun topta da kademeyi kaybetti. Sağ bek oynayan Kamil Ahmet de önünde oynayan Abdülkadir Ömür’le çok uyumsuz. Verdiği her pasta  Abdülkadir rakip kaleye sırtı dönük oynamak zorunda kaldı. Boş alan seven dikine oynayan Abdülkadir  kaç haftadır kötü oynuyor gibi duruyor. Bunun sebebi Abdülkadir’in formsuzluğu değil Kamil Ahmet’in güven vermeyen futbolu. Onun açıklarını kapatabilmek için sürekli geri koşmak zorunda kalıyor. Maçın son bölümünde Kamil Ahmet’in yerine Zargo Toure’yi alıp sağ beke Hüseyin’i çekmek takımın ritmini daha da çok bozdu.

Hosseini takımın yumuşak karnı. Sürekli arkaya adam kaçırıyor. Sık sık pozisyon hatası da yaptığı için defansın ritmini de bozuyor. Hüseyin’le uyumsuz bir görüntü çiziyor. Topu oyuna iyi sokamıyor.

Sosa sakatlığın etkilerini henüz atamamış. En iyi olduğu serbest vuruşlarda bile vasatı aşamadı. Yusuf’la uyumsuzdu. İki üç haftadır takımın en iyisi olan Yusuf bu hafta çok etkisizdi. Sosa ile alan paylaşımı konusunda maç boyunca sıkıntı yaşadılar. Yumuşak orta sahayı Alanyalı futbolcular Efe Can ve Ozan rahatlıkla geçtiler. Haftalardır top oynamayan Ozan bu hafta milli takıma göz kırptı adeta.

Rodagella Trabzonspor’a geldiğinden beri en kötü maçlarından birini oynadı. Penaltı vuruşundaki  acemiliği Süper Lig seviyesinde bir futbolcuya yakışmadı. Arkasında Ekuban topu tamamlayacakken  bencil davranıp golü adeta engelledi.

İstatistiklerde topla oynamada %63-37, başarılı pasta 549 -329 Trabzonspor öndeyken maç sonunda tabelada görülen rakam kimseyi yanıltmasın. Futbolcuların iyi niyetinden ne kadar eminsek çatlak sesler çıkarmak için fırsat kollayanların kötü niyetinden de o kadar eminiz. Sosyal medya üzerinden futbolcularla polemiğe girecek kadar “düşmanca” tavırlar sergileyen “sözde” Trabzonsporlulara da bir çift lafımız olsun: TFF ve MHK organizasyonu göz göre göre haftalardır hakkımızı yerken onlara da   “Go home!” dediniz mi?