Kronometre müsabakanın 34.dakikasını gösterdiği anda rakip Antalyaspor, Trabzonspor kalesine bu zaman dilimi içerisinde isabetsiz de olsa 6 şut pozisyonu oluşturdu. Yine aynı zaman dilimi içerisinde Trabzonspor, Antalyaspor kalesine bir şut pozisyonu dahi geliştiremedi.

Önceki maçlarda görmeye alıştığımız Burak Yılmaz pozisyonları bu maçta sıkça görülmedi. Görmeye alıştığımız, orta alanda kazanılan topları rakip savunma arkasında Burak Yılmaz ile buluşturma anlayışı pek işlemedi bu maçta.

Burak, atılan ilk top müsabakanın 22. dakikası, 2. atılan top 27.dakika -ofsayt- oldu. Ancak 41.dakikada Onanzi’nin pası ile buluşan Burak, rakibin ofsayt tuzağını da yaptığı koşu ile bozarak Trabzonspor’u öne geçiren golü attı.

İkinci yarı da görüntü olarak ilk devrenin benzeri oldu. Topa daha çok sahip olan ve oynayan ve bu nedenle de Trabzonspor’a oranla gol pozisyonu geliştiren takım Antalyaspor olmasına rağmen gol ile buluşan Trabzonspor oldu. 56. dakikada Maicon’un gollük pozisyonun engellenmesi hemen sonrası 58. Dakikada N’Doye’nin ceza alanı içerisinde çektiği şut rakip savunma oyuncusuna çarparak ikinci Trabzonspor golü olarak Antalyaspor fileleri ile buluştu.

88. dakikada Diego’ya yaptığı baskı ile topu kazanan Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı işbirliği oyunun skorunu belirledi.

Geçen hafta Sivas maçı ile elde edilen skor ve puan gibi bu maçta elde edilen skor ve puan çok iyi ama, iyi olmayan bir oyun gerçeğini de dile getirmeliyiz.

Umudumuz ve beklentimiz tabeladaki skora estetik değerleri veren oyun anlayışının geliştirilmesidir. Bunu giderecek en önemli seçeneklerden biri de geçen yazımda belirttiğim gibi Hugo Rodellega gol seçeneğine işlerlik kazandırmaktır.

Gol atabilme seçeneklerin yanısıra, Trabzonspor’un bu sezon savunma bölgesine ilişkin probleminin sadece stoperlerle değil her iki kanatta yer alan savunma adamları ile de ilişkili olduğunu dile getirenlerden biriyim. Kayserispor maçında olduğu gibi bu maçta da bu kenar savunma zaaflarını yine gördük. Sağ tarafta Pereria, sol tarafta önce Mustafa Akbaş sonra, Emmanuel Mas rakip oyuncuları ancak kovalamak ile kaldılar.

Özetle art arda kazanılan üç maç alışkanlık bakımından önemli. Ancak, bu oyun biçimi ve anlayışı özellikle hücum anlayışı, Kasımpaşa maçından puan çıkartmaz.